2022. június 27., hétfő

Nargis Fakhri amerikai színésznő.

Nargis Fakhri (1979. október 20. -) amerikai színésznő és modell, aki elsősorban indiai hindi nyelvű filmekben dolgozik.  

A New York-i Queensben született, Mohammed Fakhri és Marie Fakhri egykori rendőrtiszt gyermekeként. Apja pakisztáni, anyja cseh. Van egy húga, Aliya. Fakhri szülei elváltak, amikor a lány hat éves volt, apja pedig néhány évvel később meghalt. Vegyes pakisztáni-cseh etnikai és amerikai állampolgársága miatt Fakhri "világpolgárnak" mondja magát. 

Fakhri 16 évesen modellként kezdte karrierjét. 2004-ben azerepelt a Topmodell leszek! című amerikai tehetségkutató valóságshowban. Ezt követően profi modellként dolgozott Amerikában, szabadúszó ügynökségeknél dolgozott, és rendszeresen szerepelt divatbemutatókon. Hírneve megnőtt, amikor megjelent a 2009-es Kingfisher Calendar népszerű indiai kampányában. A Kingfisher Calendarban való megjelenése felkeltette az indiai filmes Imtiaz Ali figyelmét. Kiválasztotta a Rockstar című hindi romantikus dráma szerepére, ahol Heer Kault alakította. A film elsöprő visszhangot kapott a kritikusoktól, de a véleményük vegyes volt róla, bár kinézetéért dicsérték. 

Következő megjelenése John Abraham oldalán a Shoojit Sircar politikai thrillerében, a Madras Cafe (2013) című drámában volt, amely a Srí Lanka-i polgárháborúba való indiai beavatkozás és Rajiv Gandhi volt indiai miniszterelnök meggyilkolása idején játszódik. Még ugyanebben az évben szerepelt a Phata Poster Nikhla Hero című akcióvígjátékban.

A következő évben Fakhri együttműködött Varun Dhawannal és Ileana D' Cruzzal a Main Tera Hero című romantikus vígjátékban, amely a Kandireega 2011-es telugu film remake-je , producere a Balaji Motion Pictures és David Dhawan rendezte. A film pénzügyi sikert aratott, de a kritikusoktól vegyes kritikákat kapott. Később ugyanebben az évben szerepelt Paul Feig Spy című akcióvígjátékában. A filmet és teljesítményét a kritikusok dicsérték és az év egyik legnagyobb bevételt hozó produkciója lett, világszerte 235,7 millió dollárt keresve. 

2016-ot a Saagasam című filmel kezdte, a "Desi Girl" című dalban táncolt a film főszereplőjével, Prashanthtal. Fakhri ezután Emraan Hashmi és Prachi Desai mellett tűnt fel az Azhar című életrajzi sportdrámában. Sangeeta Bijlanit színésznőt alakította Mohammad Azharuddin krikettjátékos második feleségét. Kereskedelmi szempontból a film közepesen sikeres volt a pénztáraknál. Ezután mellékszerepet vállalt a Housefull 3 című akciófilmben. Ezután kisebb szerepet játszott a Dishoom című kalandvígjátékban. Utolsó szerepe 2016-ban Christina, egy amerikai állampolgár volt, Ravi Jadhav Banjo című musicaljében. A Riteish Deshmukh főszereplésével készült film a Mumbai gettóiban élő rapperek előtti tisztelgés. A film megjelenése után vegyes kritikákat kapott, és alul szerepelt a Box Office India -ban. 

2018-ban második hollywoodi produkciójában, az 5 esküvő című romantikus vígjátékban játszott Rajkumar Rao oldalán. 2019-ben a Bhushan Patel által rendezett Amavas című horror thrillerrben kapott szerepet. A film is vegyes kritikákat kapott, és gyengén teljesített a pénztáraknál. Ezután Sanjay Dutt mellett szerepelt a Torbaaz című akcióthrillerben.

2013-ban kezdett randevúzni Uday Chopra színésszel. A kapcsolat jelentős médiavisszhangot kapott Indiában, és a közelgő házasságra gondoltak. A pár azonban 2017 végén szakított. 2018 májusában megerősítette és bejelentette kapcsolatát az Instagramon Matt Alonzo filmrendezővel.






































Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...