2021. október 22., péntek

Randolph Scott amerikai színész az 1930-as '40-es években.

George Randolph Scott (1898. január 23. – 1987. március 2.) amerikai színész.

Randolph Scott Orange County-ban született Virginia államban 1898. január 18-án. Charlotte-ban nőtt fel. 5 testvére van: Margaret, Katherine, Virginia, Joseph és Barbara. Apja George Grant Scott textilipari munkás, anyja Lucille Crane. A Woodberry Forest Schoolban érettségizett, ahol rengeteg sportban ért el kiváló eredményeket, ezek közé tartozik az atlétika, a labdarúgás, a baseball, az úszás és a lovaglás. Az I. világháborúban a United States Army-t szolgálta Franciaországban tüzérségi megfigyelőként. 1936-ban feleségül vette Marion DuPont-ot, akivel 1939-ig éltek együtt. 1944-től haláláig Patricia Stillman férje volt, akivel két gyermekük született, Christopher és Sandra.

Filmes karrierjét 1928-ban kezdte a Sharp Shootersben. Színészi pályafutása során 107 produkcióban szerepelt, melyek közül a legismertebbek a Herigate of the Desert, a The Thundering Herd, A lélek bosszúja, a Sunset Pass, a Cocktail Hour, a Broken Dreams, a The Last Round-Up, az Oregoni pokol, a Roberta, a Dalol a flotta, Az utolsó mohikán, A préri kapitánya, a Belle Starr, a Harci kiáltás, az Abilene, a Coroner Creek és Az arany nyomában. Utolsó filmje az 1962-es Délutáni puskalövések volt.

1987. március 2-án halt meg szív- és tüdőelégtelenségben.








































Forrás: wikipédia, vintagenewsdaily.com, mafab.hu, theplace2.ru

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...