2020. augusztus 27., csütörtök

Lana Turner az 1940-1950-es években.

 Lana Turner (született: Julia Jean Mildred Frances Turner) (1921. február 8. – 1995. június 29.) amerikai színésznő. Legjelentősebb szerepeit az 1940-es és 1950-es évek filmjeiben játszotta.

Lana Turner szőke, előkelő, jeges megjelenése mögött zaklatott érzékiséget és némi romlottságot viselt. Legismertebb filmszerepe a gyilkos Cora Smith megformálása volt a Postás mindig kétszer csenget című filmben 1946-ban. Legsikeresebb filmje az 1959-es Látszatélet volt. Az 1957-ben forgatott Peyton Place című filmben Constance MacKenzie szerepéért Oscar-díj jelölést kapott a legjobb női főszereplő kategóriában. A legtöbb filmben (15-ször) Edwin B. Willis és Cedric Gibbons volt a partnere. 1995-ben bekövetkezett halálával Hollywood egyik utolsó csillagának fénye hunyt ki.

Nyolcszor házasodott és hétszer vált el. Első férje a zenekarvezető Artie Shaw. Második férje (és később hetedik is) az egykori színész Stephen Crane volt, de egy hét együttélés után megsemmisítették a házasságot. Harmadik férje Bob Topping milliomos playboy volt. Negyedik a mozi-Tarzan Lex Barker volt. A többi három férje nem volt híres. A titokzatos milliárdos Howard Hugheszal eltöltött románcáról is pletykáltak a korabeli lapok.









































Forrás:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Lana_Turner

https://www.vintag.es/2020/08/lana-turner.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...