2022. június 24., péntek

Sibel Kekilli német színésznő.

Sibel Kekilli (Heilbronn, 1980. június 16. –) török származású német színésznő. Televíziós karrierje előtt "Dilara" néven több pornófilmben is szerepelt. Ezenkívül szerepelt az HBO Trónok harca című fantasy-sorozatában, ahol Shae szerepét játszotta.

Németországban, Heilbronnban született és nőtt fel törökszármazású családban. Szülei 1977-ben érkeztek Törökországból Németországba. Miután 16 évesen kitűnő jegyekkel befejezte az iskolát, 30 hónapos kombinált képzési programban vett részt, hogy közigazgatási szakember legyen a helyi városvezetésnél. 

A képzési program sikeres befejezése után további két évig adminisztratív asszisztensként dolgozott a heilbronni városházán, majd Essenbe költözött , ahol kidobóként, takarítóként, pincérnőként, éjszakai klubvezetőként, eladóként és pornó színésznőként dolgozott.

2001 és 2002 között hat hónapon keresztül számos pornó filmben szerepelt több rendezővel dolgozott, köztük Josef Baumbergerrel és Harry S. Morgannaal. Művészneve Dilara volt.

2002-ben egy kölni bevásárlóközpontban figyelt fel rá egy casting-rendező, aki meghívta egy filmszerep meghallgatására. Megnyerte a Fallal szemben című filmdráma főszerepét egy 350 fős mezőnyben. A filmet 2004-ben mutatták be, és nagy sikert aratott, számos díjat kapott filmfesztiválokon. 

Nem sokkal a Head-On megjelenése után a Bild című német bulvárlap nyilvánosságra hozta Kekilli korábbi pornós múltját. Ez nyilvános szenzációhoz vezetett, és a szülei minden kapcsolatot megszakítottak vele. 2004-ben megkapta a Bambi -díjat a Head-On című filmben nyújtott alakításáért. A televízióban közvetített üdvözlőbeszéd alatt könnyek között panaszkodott, hogy „piszkos rágalomkampány” és „ Medienvergewaltigung ” („médiás nemi erőszak”) áldozata lett.

Szerepelt a Home Coming (2006) című török ??puccsfilmben, egy igazságtalanul bebörtönzött és megkínzott férfi feleségét alakítva. Az előadás elnyerte a legjobb színésznő díját a 2006 -os Antalyai Nemzetközi Filmfesztiválon. Ugyanebben az évben egy zsidó nőt alakított az auschwitzi koncentrációs tábor felé vezető úton a 2006-os A The Last Train című filmben. 2009-ben Umayt, egy fiatal török ??nőt alakított, aki elhagyja Isztambult, hogy visszatérjen berlini családjához, a Az idegen című filmben. Kitüntetést kapott a German Film Award-on a legjobb női alakításért 2010-ben. 2010-ben Shae szerepére osztották az HBO Trónok harca című sorozatában, amely George R. R. Martin nagy sikerű regénysorozata, A tűz és jég dala adaptációja.

2011-ben, egy évvel azután, hogy először szerepelt a Tetthely című, régóta futó krimisorozatban mellékszerepben, állandó szereplővé vált Sarah Brandt új nyomozóként, Klaus Borowski főnyomozó mellett. 2017-ben 14 rész után elhagyta a Tetthely filmgárdáját, arra hivatkozva, hogy változásra van szüksége. 






































Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...