2022. június 24., péntek

Patricia Velasquez venezuelai színésznő és modell.

Patricia Carola Velásquez Semprún (1971. január 31. –) venezuelai színésznő és modell. 

A venezuelai Maracaiboban született, hat gyermek közül ötödikként. Apja mesztic, míg édesanyja wayuu származású bennszülött. A San Vicente de Paul gimnáziumban tanult,1987-ben diplomázott le.1989-ben részt vett a Miss Venezuela szépségversenyen. A Guajira-félszigetet, a Wayuu nép központját képviselte, és a 2. helyezést érte el. 3 évnyi főiskolai tanulmány után, Milánóban maradt, hogy elkezdje modell karrierjét. Folyékonyan beszél angolul, spanyolul, franciául és olaszul.

1995 és 2000 között színészetet tanult Los Angelesben és New Yorkban. 1998-ban kifutókon is járt, olyan neves divattervezők ruháiban, mint Chanel, Chloe, John Galliano, Antonio Berardi, Bella Freud, Corinne Cobson, Claude Montana, Dolce & Gabbana és még sokan mások. Korai modellkarrierje során megjelent a Sports Illustrated Swimsuit Issue-ban is. 2001-ben a Maxim Magazin Hot 100-as listájából ő lett a 45. legszexibb nő, majd 2002-ben a Stuff Magazin a 102 legszexisebb nő a világon ranglétráján lett a 16.-ik.

1999-ben megkapta Anck-Su-Namun szerepét a A Múmia című filmben, és annak 2001-es folytatásában A Múmia Visszatér-ben. A Red Hot Chili Peppers Breaking The Girl című dalánk videójában is szerepelt.

2005-ben vendégszereplő volt a CSI: Miami helyszínelők From The Gave című epizódjában, ahol Celia Gonzalez-t formálta meg. 2008-ban megkapta az L című  televíziós sorozat ötödik évadában pár epizód szerepéig Begona karakterét, majd Az ítélet: Család című vígjátéksorozatban Marta Estrella szerepét. Ezek után vendégszerepelt az Ki ez a lány? című vígjátéksorozat a Chica and the Man című epizódjában.

A Wayúu Tayá Alapítvány nevében versenyzett a The Apprentice tizenkettedik évadában. A 6. héten, 2012. március 25-én menesztették.

2019-ben Alvarezt alakította a La Llorona átka című horrorfilmben.































Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...