2022. június 19., vasárnap

Roxane Mesquida francia-amerikai színésznő.

Roxane Mesquida (1981. október 1. -) francia-amerikai színésznő és modell.

1998-ban szerepelt Benoit Jacquot alkotásában, a A szenvedély iskolája című filmben. Ennek a filmnek a forgatásán ismerkedett meg Catherine Breillat rendezőnővel, akinek számos későbbi filmjében szerepet kapott: először a 2001-es Nővéremnek című filmben tűnt fel, ezt követte a 2002-es A szex komédia és a 2007-es Az utolsó úrnő című filmek. Breillat filmjei meghozták Roxane számára a hírnevet Franciaországban. 2006-ban együtt játszott Vincent Cassel-lel a Sheitan című vígjátékban. 2011-ig főleg francia filmekben szerepelt, azonban szerepet kapott a CW csatorna sorozatának, A pletykafészek című drámasorozat 5. évadában, ahol Beatrice Grimaldit Louis húgát kellett eljátszania. 2012-ben a XIII: The Series című tévésorozatban Betty szerepét kapta meg.  

14 éves volt, amikor leigazolták IMG modellnek. A divatszakmában olyan elismert emberekkel dolgozhatott együtt, mint Karl Lagerfeld, Ellen von Unwerth. Sőt Karlal remek barátságot ápol. Szerepelt a francia Vogue, Elle, Playboy címlapján. Amerikában a Teen Vogue-ot, Olaszországban a Vanity Fairt, a Harper's Bazaart, a Self Servicét, a Rolling Stonet, a Vogue-ot, Jalouse magazint, az l' Officiel magazint, Angliában az Abovét hódította meg.  

2011 februárjában férjhez ment Frederic Da zenészhez és filmrendezőhöz. Van egy lányuk, Lilya.






























Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...