2022. június 19., vasárnap

Kathryn Newton amerikai színésznő.

Kathryn Newton (Orlando, Florida, 1997. február 8. -) amerikai színésznő.

Olyan filmekben szerepelt, mint a Rossz tanár, a Parajelenségek 4. (amiért Young Artist Award-ot nyert a "legjobb fiatal színésznő" kategóriában) és a Három óriásplakát Ebbing határában.

Robin és David Newton egyetlen gyermeke.

Karrierje négy éves korában kezdődött, az All My Children című szappanoperában játszotta Colby Marian Chandler szerepét 2001-től 2004-ig. Közben két rövidfilmben is szerepelt , az Abbie Down East-ben (2002) ) és a Bun-Bun-ban (2003). 2008-ban megkapta Louise Brooks szerepét a CBS Gary Unmarried című televíziós sorozatában. Tizenkét éves korában családja Los Angelesbe költözött, ahol a Notre Dame High Schoolba járt.

2010-ben Newton két fiatal művész díjat nyert a Legjobb TV-vígjáték-sorozatban nyújtott alakításért és a Legjobb TV-sorozatban nyújtott alakításért Gary Unmarried című filmért. Chase Rubin-Rossi karakterét játszotta a 2011-es Rossz tanár című filmben. Főszerepet játszott a 2012-es Paranormal Activity 4 című filmben , a negyedik a franchise -ban, és díjat nyert a 34. Young Artist Awards -on a filmben nyújtott alakításáért. A 10. évadtól kezdve visszatérő szerepe volt a Odaát című filmsorozatban. 2017-ben feltűnt az HBO Big Little Lies című sorozatában, amely Liane Moriarty azonos című regényén alapul. Jelentős szerepe volt a Three Billboards Outside Ebbing, Missouri című filmben Angela Hayes szerepében és a Ben Is Back című filmben Ivy Burns szerepében.

Lucyt alakította a 2019-es sikerfilmben, a Pokémon – Pikachu, a detektív című családi filmben, amely az azonos nevű videojátékon alapul. A főszereplőt Allie Pressmant eljátsza a Netflix The A Társadalom című rejtélyes drámasorozatában , amelynek premierje 2019. május 10-én volt. 2020-ban a Christopher Landon által rendezett Freaky című horrorvígjátékban szerepelt. 2021-ben feltűnt a Apró tökélyek térképe című filmben, Ian Samuels rendezésében. 

Gyerekkora óta golfozik, nyolc éves kora óta pedig versenyeken is szerepel.

2015-ben érettségizett a Notre Dame High School tanulójaként (Sherman Oaks, Kalifornia). Az iskolai golfcsapat tagja volt.






































Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...