2022. június 19., vasárnap

Maki Horikita japán színésznő.

Maki Horikita (Kiyose, Tokió, 1988. október 6. -) japán színésznő.

Hárman voltak testvérek és ő a legidősebb. Fiús lány volt gyerekkorában ezért kosárlabdázott és baseballozott is. Középiskolában ő volt a DÖK (Diák ÖnKormányzat) és a kosárlabda klub elnöke, ezen kívül osztályának képviselője is. Ahogy karrierje belendült, kénytelen volt lemondani ezekről a tisztségekről, majd csak a tanulásra és a karrierjére összpontosított.

2003 óta több drámasorozatban és filmben is szerepet kapott, de a Densha Otoko és a Nobuta wo Produce című filmekben nyújtott alakításai áttörő alakításai lettek. Utóbbinak köszönheti első díját, melyet a legjobb női mellékszereplő kategóriában érdemelt ki a Japan’s Television Academy Awardson.

A következő évben elnyerte második legjobb női mellékszereplő díját a Kurosagi című filmben nyújtott alakításáért. Hónapokkal később megkapta Teppan Shoujo Akane főszerepét a Seito Shokun! című filmben Rina Uchiyama oldalán. Szerepet kapott az One Missed Call: Final című horrorfilmben is, amely a One Missed Call franchise utolsó része, Meisa Kurokival és Jang Keun-suk dél-koreai színésszel.

Nem sokkal ezután megkapta a legjobb női színésznőnek járó díjat a Hanazakari no kimitachi e című filmben nyújtott alakításáért, Mizuki Ashiya szerepében.

Maki nem csak, mint színésznő tehetséges hanem mint modell is. Rengeteg magazinban és televíziós reklámban szerepelt, sőt 2008-ban a Honda őt választotta, reklámarcának. Ezen kívül még rengeteg márkához adta az arcát pl.: Fujifilm, Lotte vagy a Nihon Monitor.

Rádiósként is kipróbálta magát még hozzá a Tokyo FM Girls Locks! című showműsorában, de 2009-ben elhagyta a csapatot. Adta már hangját animének és animációnak is.

2010-ben 3 televíziós drámafilmben szerepelt. 2011-ben pedig Manami Hayashida szerepét kapta meg az Umareru című drámában. 

2014-ben A Samurai Chronicle mozifilmben játszott és a Oyaji no Senaka dráma 5. részében is megjelent. 

2015-ben a TBS által gyártott drámában a Masshiro-ban szerepelt, mint Akari Arimura. 

2015. augusztus 22-én házasodott össze Koji Yamamoto-val. 2015. májusában került egymáshoz közel a pár, amikor is szerelmes párt alakítottak az "Arashi ga Oka" (Wuthering Heights) című színházi produkcióban. 2016. Decemberében adott életet első gyermeküknek. 

2017. február 18-án visszavonult a szórakoztató ipartól.
































Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...