2022. június 9., csütörtök

Rose McIver új-zélandi színésznő.

Frances Rose McIver (1988. október 10. -) új-zélandi színésznő.

Aucklandben született, és Titirangiban nevelte fel apja, John George Whitfield McIver fotós szakember és anyja, Ann McIver művész. Van egy bátyja Paul Mclver, aki zenész és egykori színész. Tizenhárom éves koráig balettet és jazztáncot tanult. Az Avondale College-ben tanult és 2006-ban érettségizett le. Az Aucklandi Egyetemen tanult tovább, ahol pszichológiát és nyelvészetet tanult. Diplomát végül nem szerzett. 

A színészkedés mellett több részmunkaidős állása volt,  bébiszitterkedett és részmunkaidőben banántimportált a Fair Trade-nél. Részt vett az "All Good Bananas" promóciójukban, mint a hallgató lelkiismeretének hangja. 

Kétéves korában McIver reklámokban kezdett szerepelni. Három évesen megkapta az angyal szerepét a Zongoralecke című Oscar-díjas filmben. 1994-ben a Herkules filmben láthattuk, és az utána leforgatott Herkules sorozatban is két rész erejéig. Szerepelt többek között: a Topless Women Talk About Their Lives-ben, Xena, a harcos hercegnőben, a Kisvárosi dokikban, P.E.T. Detectives-ben, a Maddigan's Quest című sorozatban, Gazdagok és gyilkosokban, Kesztyűcserében, Johnny Kapahala: Újra a fedélzeten-ben, Komfortos mennyországban, Egyszer volt, hol nem volt című sorozatban, Masters of Sex-ben és az Izombie-ban, ami elhozta neki a várva várt ismertséget és sikert.

Benjamin Hoeksema építésszel 2005 óta alkotnak egy párt. Los Angelesben élnek.



































Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...