2022. június 10., péntek

Olivia Thirlby amerikai színésznő.

Olivia Jo Thirlby (1986. október 6. –) amerikai színésznő. 

New Yorkban született, egy reklámvezető anya és egy vállalkozó apa gyermekeként. A Manhattan-i East Village-ben nőtt fel. Középfokú tanulmányait művészeti iskolákban folytatta, később az Amerikai Globe Színházban vett órákat, majd a londoni Királyi Dráma Akadémián, valamint a BASSC-n tanult.

Első szerepét 2006-ban kapta meg az A United 93-as című filmben. 2006 és 2007 között a Váltságdíj című tévésorozatban játszott, 2007-ben az Én a helyedben című filmben szerepelt David Duchovny oldalán. 2008-ban több filmszerepet is kapott, látható volt a Bódulatban, a New York, I Love You-ban, a Fej vagy írásban. Egy évvel később A mindenttudóban alakította Annet, majd a Szép kis szakításban Erikát. 2009-ben feltűnt az Író és kamuhősben négy epizód erejéig.

2011-ben, a Csak szexre kellesz című vígjátékban játszotta Katie Kurtzmant, ugyanebben az évben A legsötétebb órában kapott főszerepet. 2012-ben John Krasinski partnere volt, a Hangok és viszonyokban, majd a Mocsokváros utcáin című filmben alakította Denise-t. 

2012-ben Cassandra Anderson bírót alakította a Dredd című sci-fi akciófilmben. Ugyanebben az évben szerepelt a John Krasinski és Rosemarie DeWitt főszereplésével készült Nobody Walks című filmben. Martine-t, egy fiatal művészt alakított egy házaspár otthonában. A premier a 2012-es Sundance Filmfesztiválon volt. 2016-ban a fiatal ügyvéd, Lucy Kittridge szerepében szerepelt a Góliát című jogi sorozatban. 2017-ben a Damascus Cover című thriller főszereplőjét Kim Johnsont alakította. 2018-ban ő vette át a főszerepet a The White Orchid című filmben. A 2019-es Above the Shadows főszereplőjét is ő alakította. Rebecca Doweryként szerepelt a 2019-es L: A Q generáció című drámasorozatban. Ő volt Hero Brown, a 2021-es Y: The Last Man televíziós sorozat főszereplője.

Thirlby a Brooklyn Magazinban vallott először arról, hogy nemcsak a férfiakhoz, hanem a nőkhöz is vonzódik. 2014. december 28-án hozzáment Jacques Pienaar színészhez; a 2012-es Dredd című sci-fi akciófilm forgatásán ismerkedett meg vele .




























Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...