2022. június 22., szerda

Martine McCutcheon angol színésznő és énekesnő.

Martine Kimberley Sherrie McCutcheon ( született : Ponting, 1976. május 14. -) angol színésznő és énekesnő.  

London Hackney kerületében született Jenny Ponting és Thomas "Keith" Hemmings gyermekeként. Tizenkét évesen szerepelt egy Kool-Aid reklámfilmben, ezután modellkedni kezdett, majd a The Bill című rendőr drámában tűnt fel. 

Megkapta Mandy szerepét a Bluebirds (1989) című televíziós sorozatban Barbara Windsor mellett, és Susant, Jane nővérét alakította (akit Denise van Outen alakít ) az Anthony Newley által rendezett Stop the World – I Want to Get Off című musicalban a londoni Bromley - i Churchill Színházban, amelyet később áthelyeztek a West End Lyric Theaterbe a Shaftesbury Avenue -n. Ezt követte két vendégszereplés az ITV drámájában , a The Billben 1991-ben és 1992-ben. McCutcheon az ír énekesnő, Enya Caribbean Blue című dalának videoklipjében is szerepelt. 15 éves korára egy lánycsapat, a Milan tagja volt két diáktársával, és lemezszerződést kötött a Polydorral, valamint egy koncertturnéra a brit fiúbanda, az East 17 előzenekaraként. A Milan meglehetősen sikeres volt. Három kislemezük: " Is It Love You're After", az "Affectionately Mine" és a "Lead Me On" az utóbbi az Egyesült Királyság kislemezlistájának első 100-a közé is bekerült. Azonban nem voltak elég sikeresek ahhoz, hogy megéljenek a zenélésből és feloszlott az együttes.

1994-ben megkapta Tiffany Raymond szerepét a BBC sorozatában, az EastEnders-ben, amely meghozta számára a népszerűséget.

A londoni Nemzeti színházban Eliza Doolittle-t alakíthatta a My fair lady című darabban, színházi munkásságáért 2002-ben elnyerte a Legjobb musical színésznőnek járó Laurence Olivier Award-ot. 2003-ban a nagysikerű romantikus filmben, az Igazából szerelemben láthatta a közönség, a Hugh Grant által alakított miniszterelnök szerelmét, Natalie-t játszhatta el.

2005-ben a BBC dráma sorozatában, a Spooks-ban, majd a The English Harem-ben láthattuk. Ugyanebben az évben a Moviemusic Mania című szórakoztató műsort vezette, majd pedig két független film, a Withdrawal Patrick Swayze oldalán, valamint a Jump! következett. Ezt követően a Soapstar Superstar nevű műsorba válogatták be a zsűritagok közé, amely miatt sok kritikát kapott. 2008 januárjában pedig megkapta Susan Penwarden szerepét az Echo Beach című szappanoperában.

McCutcheon DJ Gareth Cooke menyasszonya volt de 1996-ban kapcsolatuk szakítással végződött. 2012-ben ment feleségül Jack McManus énekeshez a Comói -tónál. A pár 2009 óta járt. A párnak 2015 február 4-én született meg első gyermeke, Rafferty Jack McManus.



























Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...