2022. június 28., kedd

Lara Pulver angol színésznő.

Lara Pulver (1980. szeptember 1. –) angol színésznő.

Az Essex tartománybeli Southend-on-Sea-ban született. Apja zsidó származású, anyja pedig áttért a zsidó hitre. Szülei tizenegy éves korában elváltak. 1994 és 1998 között a National Youth Music Theatre -ben, valamint a bexleyi The Liz Burville Dance Centre-ben járt, majd 2000-ben előadóművészként végzett a Doreen Bird College of Performing Arts -ban.

2009-ben szerepet kapott, a Robin Hood című brit sorozatban, Isabellát alakította, az egyik főszereplő Guy of Gisbourne húgát. Ezt követően 2010-ben csatlakozott a True Blood - Inni és élni hagyni sorozathoz, mint Claudine Crane, Sookie Stackhouse tündérkeresztanyja. Ugyanebben az évben kisebb szerepeket kapott néhánys filmben, mint például a Legacy vagy a Különleges kapcsolat. 2011-ben a Titkos szolgálat MI-5 című sorozat tizedik és egyben utolsó évadjában játszotta Erin Watts-ot. Ezt a szerepet a 2015-ös Spooks: The Greater Good című játékfilmben is megismételte.

Nem sokkal később Irene Adlert alakította a Sherlock című televíziós sorozat második évadjának első A Scandal in Belgravia című epizódjában. A szerep meghozta neki a hatalmas sikert, és a Critics' Choice Television Awards átadón jelölték is Legjobb minisorozatos színésznő kategóriában. 2013-ban került bemutatásra legújabb sorozata, a Da Vinci démonai, melyben Clarice Orsini-t Lorenzo Medici feleségét alakítja. 

2014 februájában került adásba a Fleming - Rázva, nem keverve című minisorozat, mely Ian Fleming katonai karrierjét dolgozza fel, aki James Bond megalkotója. Ezután A holnap határa című sci-fi filmben, Tom Cruise, Jeremy Piven és Emily Blunt Karen Lord karakterét alakította. 

2015-ben a Ködfolt, Kémvadászok: A szolgálat kötelez és a Gypsy: Live from the Savoy Theatre című filmekben kapott szerepet. 2016-ban pedig az Underworld – Vérözön című filmben láthattuk, mint Semira. Ugyanebben az évben felbukkant még a Quantico című televíziós sorozatban, mint Charlotte Bishop. 

2018-ban a The City and the City című négy részes mini-sorozatban az egyik főszereplőt Katrynia-t alakította.

2003-ban ismerkedett meg Josh Dallas színésztársával, akivel 2007 karácsonyán házasodtak össze egy 16. századi istállóban Devonban. A pár 2011-ben jelentette be, hogy elválnak és a válást 2012 szeptemberében véglegesítették.

Válása után, még 2012-ben Raza Jeffrey-vel kezdett randevúzni, több évnyi barátság után. A pár 2014. december 27-én összeházasodott. 2017-ben pedig megszületett közös gyermekük akit Oziasnak hívnak. 2020. szeptember 2-án Twitteren jelentette be, hogy újra terhes, második gyermekét várja. 2020 végén született meg második gyermekük, Thea. 
































Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...