2022. június 28., kedd

Ellen Wong kanadai színésznő.

Ellen Wong (1985. január 13. -) kanadai színésznő. 

Wong az ontariói Scarborough - ban született Teochew nyelvű kínai kambodzsai szülők gyermekeként, akik a kambodzsai népirtás idején Kanadába menekültek. Az L' Amoreaux Collegiate Institute állami középiskolábn kezdett el játszani a közösségi színházban, és 14 éves kora óta különféle televíziós produkciós munkákban dolgozott. Később rádió- és televízióművészetet tanult a Ryerson Egyetemen.

Wong az egyetem alatt folytatta a színészetet, 2005-ben pedig szerepet kapott a This Is Wonderland című televíziós sorozatban, amelyet 2006-ban a Runaway követett. 2009 januárjában megkapta Knives Chau szerepét a Scott Pilgrim a világ ellen című filmben. 

2011-ben visszatérő szerepet kapott Suzy Chao nővérként a Combat Hospital - A frontkórház című sorozatban. 2012 januárjában a Silent Cargo című rövidfilmben főszerepet játszott, Daiyu szerepében. 2012 februárjában szerepet kapott a Szex és New York című tévéfilmsorozat előzménysorozatában, a Carrie naplója című tévéfilmsorozatban, Jill "Mouse" Chent alakította, Carrie legjobb barátját a középiskolából. 2012-ben a Csendes éj című filmben is szerepelt, amely az 1984-es Csendes éj, Halálos éj című horrorfilm remake-je.

2016 júniusában Wong szerepet kapott a Dark Matter című tévéfilmsorozat második évadában, októberben pedig a Netflix GLOW című vígjátéksorozatában kapott szerepet, amelyet a ’80-as évek női pankrátorairól készítettek. 

2017-ben feltűnt A kör című filmdrámában Emma Watson és Tom Hanks főszereplésével, valamint Katy Perry " Swish Swish " című videoklipjében, mint a GLOW karaktere. Ezután visszatérő szerepet kapott A keselyű három napja című akciófilm-sorozatban.

2019 decemberében csatlakozott a Best Sellers című vígjáték szereplőgárdájához.

2020-ban feltűnt a The Christmas Setup című karácsonyi televíziós filmben.





























Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...