2022. június 25., szombat

Hihetetlen képek Neilről, Tippi Hedren és Melanie Griffith kedvenc oroszlánjáról, 1971.

1969-ben egy afrikai utazás után Tippi Hedren színésznő és férje, Noel Marshall producer úgy döntöttek, hogy nagymacskákkal készítik el közös filmjüket. Amikor Afrikában jártak láttak egy elhagyatott házat, amibe beköltözött egy csapat oroszlán, ekkor született meg a film ötlete. Marshall egyfajta családi vállalkozásként tekintett a filmre, amit ő írt és rendezett, és persze szerepet kapott benne a felesége, a fiai, Jerry és John Marshall, valamint Melanie Griffith is. Ron Oxley állatidomár azt tanácsolta nekik, hogy a hitelesség kedvéért fogadjanak örökbe egy oroszlánt, így került hozzájuk Neil, akivel onnantól kezdve megosztották otthonukat. Ezt az időszakot dokumentálta a LIFE magazin fotósa, Michael Rougier.

Az egész ötlet, ami egyébként nagy bukás lett, később a világ legveszélyesebb filmjeként, illetve a világ legdrágább home videójaként híresült el. Az Üvöltés című film 11 év alatt készült el és csak 1981-ben tudták bemutatni. A költségei időközben elérték a 18 millió dollárt, de mindössze 2 millió dollár bevételt hozott. A film készítése nagyon nehezen ment és forgatás során 70 ember sebesült meg. Az egyik forgatási napon Melanie Griffitht megharapta az egyik oroszlán. Összesen ötven öltéssel kellett összevarrni az arcát, és plasztikai helyreállító műtétre is szüksége volt. Az operatőr, Jan de Bont még rosszabbul járt, neki 120 öltéssel tudták csak összevarrni a fejét. Noel Marshallt is támadás érte, olyan súlyosan megsérült, hogy csak évek alatt épült fel teljesen. John és Jerry sem úszták meg sérülések nélkül: előbbinek egy oroszlán támadása miatt ötvenhat öltéssel varrták össze a fejét, utóbbinak pedig a teljes jobb lábát karmolta végig egy másik példány.

A házaspárt nem csak anyagilag viselte meg a forgatás, az állandó feszültség kapcsolatukat is tönkretette, 1982-ben, 18 évnyi házasság után beadták a válást. A következő évben Hedren alapítványt hozott létre a forgatást túlélt nagymacskák gondozására, majd rezervátumot alapított a Soledad kanyonban, mely azóta több száz állatot fogadott be.





















(A fotó forrása: Michael Rougier / Time and Life Pictures / Mashable / Wikimedia Commons / Daily Mail UK).

Forrás: wikipédia, vintag.es 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...