2022. június 25., szombat

Astrid Allwyn amerikai színésznő az 1930-as években.

Astrid Allwyn (született: Astrid Christofferson; 1905. november 27. – 1978. március 31.) amerikai színésznő.

A Connecticut állambeli Dél-Manchesterben született. Amikor három éves volt, családja Springfieldbe költözött, Massachusetts államba. 13 évesen olyan jól énekelt egy koncerten, hogy ösztöndíjat kapott a Boston Conservatory of Music-ba, de visszautasította, mert nem akart elköltözni otthonról. A középiskola befejezése után New Yorkba költözött, abban a reményben, hogy énekesnői karrierbe kezd, de végül egy üzleti főiskolán tanult, és gépírónő lett egy Wall Street-i üzletben. 

Táncot és drámát tanult New Yorkban, majd csatlakozott egy részvénytársasághoz. 1929-ben debütált a Broadway - en Elmer Rice Street Scene című darabjában. A Once in a Lifetime című darabban nyújtott alakítása után filmes munkát kapott. Szerződést írt alá a Metro-Goldwyn-Mayerrel, és elkezdte filmes karrierjét. 

A filmekben gyakran játszotta a romantikus nőt, például Charles Boyer karakterének menyasszonyát a Szerelmi történet című romantikus film 1939-es verziójában vagy James Stewart mentorának lányát a Becsületből elégtelen című filmben.

Első férjével Robert Kent színésszel 1937. január 10-én házasodtak össze a mexikói Tijuanában, és 1941-ben elváltak. Második férjével, Charles O. Fee-vel 1978-ban, 72 évesen bekövetkezett haláláig volt együtt. Két lányuk, Melinda és Vicki szintén színésznők lettek.






























Forrás: wikipédia, vintag.es 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...