2022. június 19., vasárnap

Erin Cummings amerikai színésznő.

Erin Lynn Cummings (1977. július 19. -) amerikai színésznő.

Texasban született. Apja katona volt, Erin pedig Dél-Koreában, Nebraskában és Louisiana különböző részein élt, később a texasi Huntsville-ben nőtt fel. A Huntsville High School-ban érettségizett, és 1995 és 1997 között a texasi Kilgore- ban lévő Kilgore College -ba járt, miután meghallgatásra került, és beválogatták a Kilgore College Rangerettes tánccsapatába. Kilgore után az Észak-Texasi Egyetemre járt, ahol újságírói diplomát szerzett. Shakespeare -t is tanult a London Academy of Music and Dramatic Art -on.

Eleinte kisebb szerepe volt olyan TV műsorokban, mint a Charmed, a Passions vagy a Star Trek: Enterprise. Amerikában Olivo és Julia Voth mellett szerepelt a Bitch Slap című filmben. "Spartacus" tráciánus felesége volt a Starz eredeti akció-kaland-dráma sorozatában, a Spartacus - Vér és homok (2010) című sorozatban.

Visszatérő szerepet kapott a Matthew Weiner Emmy-díjas AMC sorozatában, Mad Men - Reklámőrültek-ben (2007). Martin Lawrence mellett pedig az Universal Studios "Vad vakáció" (2008) című filmben láthattuk.

2016-ban feleségül ment Tom Degnan színészhez. 2021 novemberében béranya útján megszületett első gyermeke.




























Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...