2022. június 19., vasárnap

María Eugenia Suárez argentin színésznő.

María Eugenia Suárez Riveiro (Buenos Aires, Argentína, 1992. március 9. –) argentin színésznő, énekesnő és modell. A legkeresettebb modellek egyike Argentínában.

1992. március 9-én született Buenos Airesben. Szülei Marcela Riveiro és Guillermo Suárez. Van egy bátyja, Agustín. Hatéves korában kezdett modellkedni.

A színészi pályafutása 2003-ban kezdődött, amikor megkapta Pia szerepét a Rincón de luzban. 2004-ben Paz szerepét játszotta a Floricientában. Szerepe szerint Martin Fritzenwalden barátnőjét alakította. Ugyanebben az évben járni kezdett az egyik osztálytársával, akit Federicónak hívtak. 2005-ben megkapta Violeta szerepét az Amor mióban, valamint szerepelt a Floricienta második évadjának első néhány részében. Emellett pedig modellkedett a 47 Streetnél Luisana Lopilatóval és Benjamin Rojassal. 2006-ban Catalinát alakította az Amo de casaban. Emellett pedig modellkedett a Como quieres que te queranál, Muaanál, valamint a Cyzonenál és Sweet Victoriannál Maria del Cerróval és Cecilia Bonellivel.

2007-ben felkérték a Romeo y Julietában a női főszereplő, Julieta szerepére, valamint a Casi Ángelesben Jazmín szerepére. Végül Jazmín szerepét fogadta el, ami szinte az egész világon ismertté tette, valamint énekesnőként is megismerhette a közönség. Emellett modellkedett a Cyzonenél, a Sweet Victoriannál és a 47 Streetnél Emilia Attiassal. Ebben az évben szakított Federicóval. 

2008-ban forgatták a Casi Ángeles második évadát. A sorozat megnyerte a Martin Fierro gálán a Legjobb fiataloknak szóló sorozat díját. Emellett modellkedett a Multitalment agencynél, a Sweet Victoriannál és a Cyzonenél. Ebben az évben járni kezdett az egyik kollégájával, Nicolas Rierával.

2009-ben elkészült a Casi Ángeles harmadik évada. A Teen Angels három dallal reklámozta a Coca-Colát a Cada vez que sale el sollal, a Hoy queroval és a Navidaddal. A Teen Angels turnézott többek közt Izraelben, Venezuelában, Chilében, Mexikóban, Peruban, Spanyolországban és Olaszországban is. Idén is megnyerték a Martin Fierro gálán a Legjobb fiataloknak szóló sorozat díját, valamint a 40 principales gálán a Legjobb argentin előadó díját. Emellett modellkedett a Regina cosmeticsnél, a Dollfinsnál és a Sweet Victoriannál. Ebben az évben szakított Nicolas Rierával. 2010-ben leforgatták a Casi Ángeles negyedik, és egyben utolsó évadát. Megnyerték a Martin Fierro gálán a Legjobb fiataloknak szóló sorozat díját, valamint a 40 princpales gálán a Legjobb argentin előadó díját. Emellett modellkedett a Dollfinsnál, a Carfreenél, a Sweet Victoriannál és a Penny Lovenál. Ebben az évben járni kezdett az argentin díva, Mirtha Legrand unokájával, Ignacio Vialeval.

2011-ben a Teen Angeles további koncertturnékra indult, immár Euge nélül, akinek a helyére Rocio Igarzabal került, valamint a Los únicosban megkapta Sofía szerepét. Emellett modellkedett a Gentenél, a Sarkanynál, a BAF Weeknél, a Sweet Victoriannál és a Penny lovenál.

2013-ban megkapta Julieta Cousteau szerepét a Solamente vos vígjátéksorozatban. 2014-ben Mariano Martínezzel, Sebastián Estevanezzel és Carina Zampinivel együtt szerepelt a Camino al amor című telenovellában. Szintén 2014-ben meghívást kapott a Tu cara me suena című TV-műsor második évadának főszerepére, ahol Nicole Kidmant utánozta a Moulin Rouge című filmből ! Fernando Dente színésztársával együtt. Szerepelt David Bisbal Hoy klipjében is. 

2015-ben jelent meg először a nagy képernyőn az Abzurdah című könyv filmadaptációjával. A filmhez felvette saját verzióját is a Trátame suavemente című dalból, a Soda Stereo együttestől. Előadásáért megkapta a Premio Sur -díjat a legjobb új színésznő kategóriában. 2015. július 18-án az argentin mozi nagyköveteként szolgált a Premios Platinóban. 2015-ben elindította saját ruházati vonalát is, amely kabátokat, blúzokat, nadrágokat, felsőket, ruhákat, pénztárcákat és nyakláncokat tartalmaz. 

2016-ban szerepelt az El hilo rojo című romantikus vígjátékban. A Sing című animációs film argentin verziójában Meena szerepét is ő alakította.

2017-ben szerepelt a Los padecientes című filmben, amelyet Nicolas Tuozzo rendezett, Gabriel Rolón regénye alapján.

2019-ben visszatért a kis képernyőre az Argentina, tierra de amor y verganza című történelmi telenovellában. Később szerepelt a Tu parte del trato című sorozatban, ahol egy rendőrnőt alakított.



























Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...