2022. június 18., szombat

Emma Dumont amerikai színésznő.

Emma Dumont (1994. november 15. -) amerikai színésznő, modell és táncosnő.

A  washingtoni Seattle- ben született. Tanulmányait a Washington Middle School-ban kezdte majd a James A. Garfield High School-ba járt mielőtt magántanuló vált volna a modellkedés és a színjátszás miatt. Ezek mellett a Santa Anai Orange County High School of the Arts zene és színjátszó szakára járt. Három évesen kezdett el balettozni, több balett iskolába is járt, többek között a Pacific Northwest Ballet School-ba, Cornish College of the Arts and Spectrum Dance Theatre School-ba és nyaranta  American Ballet Theatre-be is járt tanulni. Valamint a Joffrey Ballet School and the Bolshoi Ballet Academy-be is elment Moszkvába. 

Első szerepét 2007-ben, 12 évesen kapta a True Adolescents című filmben (2009-ben adták ki), Melissa Leo és Mark Duplass oldalán. Később feltűnt a Kedves Lemon Lima! című filmben 2008-ban (megjelenés 2009). Mindkét filmet Dumont szülővárosában, Seattle-ben forgatták. 

2010 januárjában megnyerte az V magazin VA Model keresési versenyét, megjelent a 2010. márciusi számban, és Ford Models - szerződést kapott. Ugyanebben az évben New Yorkban dolgozott a divathéten, majd Hongkongban, New Yorkban, Los Angelesben, Kínában és Tokióban modellkedett.

2011-ben Noah Emmerich és Jimmy Smits mellett főszerepet kapott a Metro című Oscar-díjas filmben. A következő évben pedig a Hangok és viszonyok című drámában kapott egy kisebb szerepet. 2012 és 2013 között a Bunheads című vígjátéksorozatban, Melanie Segal karakterét alakította. 2014-ben pedig a Salvation című TV filmben Natalie Thompsont alakította, a Thinspiration című életrajzi drámában Kaydent alakította és a Beépített hiba című filmben is látható volt kisebb szerepben. 2015 és 2016 között az Aquarius cím sorozatban két évadon keresztül játszotta Emma Karn karakterét. Ezután kisebb sorozat szerepekben volt látható egy rész elejéig a The Fosters-ben, A varázslókban, Hazug csajok társaságában és a T@gged: Célkeresztben című thriller sorozatban Zoe Desaul karakterét alakította. 

2017-ben a The Body Tree című horror film egyik főszereplőjét Sandrát alakította. Ugyanebben az évben kapta meg az egyik legismertebb szerepét a The Gifted – Kiválasztottak című sorozatban, mint Lorna Dane / Polaris. 2019- ben szerepet kspott a What Lies Ahead című thrillerben, az egyik főszerplőt Jessica-t keltette életre. Még ugyanebbe az évben játszott az All Rise című sorozatban is, mint Phoebe. 2021-ben a Halálos kitérő: Az örökség című thrillerben Milla D'Angelot játszotta, a Licorice Pizza című filmben Brenda karakterében volt látható.




























Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...