2022. június 18., szombat

Suki Waterhouse angol színésznő.

Alice Suki Waterhouse (1992. január 5.) angol modell, színésznő és énekesnő.

A londoni Hammersmithben született, és a londoni Chiswickben nőtt fel Elizabeth nővér és Norman Waterhouse plasztikai sebész lányaként. Két lány testvére van, Imogen, aki szintén színésznő és modell, és Madeleine, illetve van még egy fiú testvére is, Charlie.  

Tizenhat évesen kezdte modellkarrierjét, amikor felfedezték őt egy londoni bárban. Tizenkilenc éves korában a Marks and Spencer fehérnemű kampányba vett részt. Olyan híres márkáknak modellkedett még, mint például: Tommy Hilfiger, Swatch, Lucy in Disguise, H&M, Alice + Olivia, Coast, Max Studio, Sass & bide, Caterina Gatta, Pepe Jeans, stb. Megjelent a brit, a koreai, a thaiföldi, a tajvani és a török ??Vogue címlapján, de még olyan címlapokon is szerepelt még többek között, mint az Elle, L'Officiel és az American Marie Claire. 2017 áprilisában megválasztották a "Mercier Muse" smink márka arcaként. 

2010-ben kapta meg első szerepét a Material Girl című tévésorozatban, ahol egy epizód erejéig volt látható. Kisebb szerepek után 2014-ben jött az áttörés számára a Ahol a szivárvány véget című filmben, Bethany Williams szerepében Lily Collins és Sam Claflin oldalán. 2015-ben A beavatott című film második részében, A lázadóban szerepelt, mint Marlene. 2016-ban a Büszkeség és balítélet  meg a zombik című horror-vígjátékban szerepelt, mint Kitty Bennet, de ebben az évben még a Pusszantalak, drágám!: A film is feltűnt önmagaként, illetve a The Bad Batch horror filmben Arlen szerepét alakította, Jason Momoa, Keanu Reeves és Jim Carrey mellett. Szintén 2016-ban még a Sound of Sun rövidfilmben is benne volt. 

2017-ben A fehér hercegnő dráma minisorozatban alakította Yorki Cecília angol hercegnőt, illetve ugyanebben az évben még a The Girl Who Invented Kissing romantikus-drámában játszotta a nőifőszerepet. 2018 tavaszán a Future World sci-fi filmben James Franco-val játszott főszerepet, illetve a Milliárdos fiúk klubja életrajzi drámában is szerepelt, mint Quintana 'Q' Bisset. 2018. szeptember 21-én mutatták be a Gyilkos nemzedék című filmjét, ahol Sarah szerepében láthatjuk, Bill Skarsgard és Bella Thorne oldalán. 2018 novemberében szerepel a Jonathan című sci-fi drámában, Elena karakterében. 

2019. elején feltűnt a Carte Blanche rövidfilmben, valamint szerepelt a Pokémon - Pikachu, a detektív című kalandfilmben, mint Ms. Norman, és a Killers Anonymous című filmben, mint Violet, a Bittersweet Symphony című filmben pedig Iris Evanst karakterét kelti életre. Szintén 2019-ben az Into the Dark sorozatban is feltűnt egy epizód erejéig, mint Alexis. Ebben az évben még játszott a Charlie Says című filmdrámában. A Woody Allen álltal rendezett Egy esős nap New Yorkban című filmben Tiffani megszemélyesítője volt. Ezt követően a Burn című thrillerben Sheila szerepében láthattuk. 2020-ban a Rendbontók című filmben láthattuk, valamint a The Broken Heart Gallery című romantikus vígjátékban is szerepelt. 

2011 és 2013 között Miles Kane zenész barátnője volt. 2013-ban kezdett el járni  Bradley Cooperel, ám 2015. márciusában úgy döntöttek, hogy külön utakon fogják folytatni. 2016-ban megismerkedett Diego Luna-val a The Bad Batch forgatása alatt, s nem sokkal később el is kezdett randizni, azonban 2017-ben pontot tettek kapcsolatuk végére. 2018-tól Robert Pattinsonnal van párkapcsolatban.

2011 és 2013 között Miles Kane zenésszel, 2013 és 2015 között Bradley Cooper színésszel, 2016 és 2017 között Diego Luna színésszel járt. 2018 közepe óta áll kapcsolatban Robert Pattinson színésszel. Londonban laknak. 



































Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...