2022. június 28., kedd

Bree Turner amerikai színésznő.

Bree Nicole Turner (1977. március 10. –) amerikai színésznő és táncosnő.

A kaliforniai Palo Altóban született, és a kaliforniai Alamoban nőtt fel. Apja egykori NFL beállós, Kevin Turner. 1995-ben diplomázott a Monte Vista High Schoolban a kaliforniai Danville-ben, ahol 1994-ben a Homecoming királynőjének választották. Ezután a King's College Londonba és a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetemre járt. 

Első szerepét az 1999-es Deuce Bigalow: Male Gigolo című filmben kapta. Ugyanebben az évben az Alul semmi című ifjúsági antológiasorozatban kapott szerepet. TV-reklámokat is készített a Gap "Khaki Country" és a "Khaki-a-go-go", valamint a Dr. Pepper számára.

Turner háttértáncos volt olyan játékfilmekben, mint a A nagy Lebowski (1998), a A csaj nem jár egyedül  (1999) és az KicsiKÉM – Austin Powers 2. (1999). Szerepeket kapott a Szeretném, ha szeretnél (2001), a Kismocsok (2001), az Amerikai pite 2 (2001) című filmekben, valamint főszerepet a Hajrá csajok, újra! (2004) című filmben.

Független filmekben is feltűnt, köztük a True Vinyl (2000) című filmdrámában és a Backyard Dogs (2000) című sportfilmben.

A televízióban is dolgozott, visszatérő szerepekben a Moesha című UPN sitcomba, a Kerge város című ABC sitcomban, a CBS Döglött akták című tévésorozatában, vendégszerepelt a Szex, hazugság, szerelem című UPN tévéfilmsorozatban, valamint szerepelt a pilot epizódban (" Incident On and Off " a Mountain Road ") a Showtime A horror mesterei című horror/thriller sorozatában.

Turner színpadon is játszott, 2003 januárjában a Los Angeles-i Hudson Mainstage Theatre-ben alakította Ivyt a The Pages of My Diary I'd Rather Not Read című filmben.

2017-ben Turner befejezte a hatodik évadot az NBC Grimm című bűnügyi televíziós sorozatban, amelyben Rosalee Calvert karakterét alakította. 

2008-ban hozzáment Justin Saliman ortopéd sebészhez. 2010. június 29-én megszületett első gyermekük, Stella Jean. 2012. szeptember 12-én megszületett második gyermekük, aki a Dean nevet kapta. 2018 márciusában Turner kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva beadta a válókeresetet. 




























Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...