2022. június 28., kedd

Scout Taylor-Compton amerikai színésznő.

Scout Taylor-Compton (1989. február 21. –) amerikai színésznő. 

Desariee Starr Compton néven született a kaliforniai Long Beach- ben. Édesanyja részéről mexikói vér csörgedezik az ereiben. Édesapja temetkezési vállalkozó.

1998-ban Taylor-Compton az A.W.O.L. című filmben, David Morse -zal, majd a Sunday Afternoon című rövidfilmben való szereplésével kezdte színészi karrierjét. Kisebb szerepeket kapott televízióban és filmben is, beleértve az Ally McBeal, a Vészhelyzet, a A dumagép, a The Guardian és a Az ügyosztály című sorozatokat. 

Több diákfilmben, a Fuji Film és a Disney Cruise Line reklámjaiban, valamint a The Jay Leno Show különféle szketeiben szerepelt.

2001-ben a visszatérő karakter Clara Forester-t alakította a Szívek szállodája című televíziós sorozatban, összesen négy epizódban szerepelt.

2004-ben feltűnt az Ottalvós buli című filmben, első nagy hollywoodi filmszerepében. Ezután olyan sorozatokban kapott epizódszerepeket, mint a Class Actions, The Division, Unfabulous és a Döglött akták. 

2006-ban a főszereplő Julie Peterson karakterét játszotta a Tomorrow Is Today című filmben, majd Sarah Tunny-t alakította a Wicked Little Things című horrorfilmben.

2007-ben Laurie Strode szerepét  a Halloween című horrorfilmben, valamint a 2. részében, ami 2009-ben jelent meg a főszereplő volt. Még ebben az évben olyan filmekben tűnt fel, mint a Life Blood, Love at First Hiccup, Merész és az Őrült szenvedély.

2010-ben feltűnt a The Runaways – A rocker csajok című zenés filmben ahol Lita Fordot alakította Kristen Stewart, Dakota Fanning és Stella Maeve mellett, majd főszerepet játszott a 247°F című horror filmben. Ezt követően olyan sorozatokban láthattuk, mint a Piszkos csapat, CSI: New York-i helyszínelők, A Grace klinika és a Major Crimes. 2014-ben mellékszerepet kapott a 7500 című filmben, valamint feltűnt még a Return to Sender című filmdrámában.



























Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...