2021. január 20., szerda

George Hamilton amerikai színész az 1960-as, 70-es években.

 George Stevens Hamilton (1939. augusztus 12.) amerikai színész.

Édesanyja negyedik házasságából született. Már középiskolás évei alatt belekóstolt a színészetbe, az ötvenes évek végén karrierje érdekében Los Angelesbe költözött.

A jóképű színész hamar szerepet kapott, kezdetben tévésorozatokban tűnt fel, a hatvanas években már filmszerepek is megtalálták. Első ilyen szerepét 1960-ban kapta a Haza a dombról című filmben. Karrierje meredeken ívelt felfelé, minden évben forgatott.

Fontosabb filmjei közé tartozik az Ahol a fiúk vannak, a Viva Maria, A férfi, aki szerette a táncoló macskát, a Szerelem első harapásra, a Zorro, a penge, A keresztapa III, a Volt egyszer egy gyilkosság, a Hollywoody történet. Több mint hatvan éve tartó karrierje során számtalan tévéprodukcióban is látható volt. Olyan sorozatokban szerepelt többek között, mint a Dinasztia, a Monte Carlo, a Columbo, a Halálbiztos diagnózis, a Jenny vagy a Nash Bridges - Trükkös hekus.

Kétszer jelölték Golden Globe-díjra, először 1980-ban, a Szerelem első harapásra című filmben nyújtott alakításáért, 1982-ben pedig a Zorro, a penge című film férfi főszerepéért.

A színész négy évig élt házasságban Alana Stewart színésznővel, válásukat 1976-ban mondták ki.










































Forrás: wikipédia, vintag.es

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...