2023. június 30., péntek

Maribel Guardia mexikói színésznő.

Maribel Guardia (született Maribel Del Rocío Fernández García, San José, Costa Rica, 1959. május 29. –) Costa Rica-i származású mexikói színésznő, énekesnő és műsorvezető.

1978-ban Miss Costa Ricának választották, majd képviselte hazáját a Miss Universe 1978 szépségversenyen (helyezést nem ért el, de Miss Photogenic-nek választották), és a Miss World 1978 szépségversenyen (a legjobb 15 elődöntős közé került). A Miss Universe szépségversenyt Acapulcóban tartották, és a Televisa producere, Sergio Bustamante ajánlatot tett neki, hogy ott építsen karriert, de visszatért hazájába. Hónapokkal később elfogadta az ajánlatot, és visszatért Mexikóba, otthagyva anyját és barátját.

1980-ban Mexikóba költözött; ez a lépés döntő fontosságúnak bizonyult a karrierje szempontjából. 1980-ban szerepelt első televíziós műsorában Manuel "El Loco" Valdés oldalán.

Több telenovellát (szappanoperát) készített , és számos albumot adott ki a Norteno zenei műfajban. Debütáló albuma 1988-as megjelenése óta három különböző kiadóhoz szerződött: először a Musart Records-hoz, majd az 1990-es évek végétől a 2000-es évek közepéig a Fonovisa Records-hoz, az utóbbi években pedig az EMI Televisa Music-hoz Latin-Amerikában és a Capitol Records-hoz az Egyesült Államokban.

Olyan híres színészekkel játszott együtt, mint Andrés García, Saul Lisazo és Joan Sebastian. Az egyik legnagyobb szappanopera sikere Sebastian mellett volt. Együtt forgatták a Tú y yo-t. Az egyik film, ahol Andrés García mellett játszott, Pedro Navaja volt, ahol a főszereplő feleségét játszotta. Luis de Alba oldalán elkészítette az El Rey de Los Taxistas című filmet is. Ő és az El Rey de Los Taxistas egy másik társszereplője, Aida Pierce újra együtt dolgoztak a Serafin című telenovellában.

Emellett telenovellákat készített gyerekeknek. 2006-ban egy vígjátékot is készített, amelynek címe !Qué madre tan padre! valamint a Muévete varietéműsort. 2007-ben bekerült a Televisa Presenta című könyvbe, amely a mexikói hálózati televíziózás ötven évének emlékére készült.

2008-ban új albumot adott ki, a címadó dala a "De Pecho A Pecho" (From Chest To Chest), amelyet a nicaraguai zeneszerző, dalszerző és énekes, Hernaldo Zúniga írt. Színésznői és énekesi munkája mellett különböző naptáraknak és magazinoknak is modellkedett, amelyeket rajongóinak értékesítenek. 

2010 januárjában bejelentette, hogy 2009-ben egy új stúdióalbumon dolgozott, amely 2010. február 13-án jelenik meg az EMI Musicc gondozásában, "Move You On – Muévete" címmel, amely 12 dalt tartalmazott, nyolc dal spanyolul, négy angolul.

Öt évig élt Joan Sebastiánnal, akitől egy fia született, Julián Figueroa. 2023. április 9-én Figueroát holtan találták otthonában, 27 évesen. 

























Forrás: wikipédia, listal.com 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...