2023. június 30., péntek

Blanca Guerra mexikói színésznő.

Blanca Guerra (Mexikóváros, Mexikó, 1953. január 10. –) mexikói színésznő.

Kezdetben fogorvostanhallgató volt , de felhagyott tanulmányaival, és az UNAM Egyetemi Színházi Központban tanult, ami lehetővé tette számára, hogy színházi színésznőként debütáljon a Szentivánéji álom és a El juego de los insectes című darabokban.

Később a moziba merészkedett a La loca de los milagros című filmben, amely művészi debütálását és kiterjedt filmes karrierjének kezdetét jelzi. Több mint hatvan filmje van, többek között olyan filmek, mint az Estas ruinas que ves, Jorge Ibargüengoitia regénye alapján készült, Julián Pastor rendezésében, 1979-ből, ahol Fernando Luján, Pedro Armendáriz Jr., Guillermo Orea mellett játszik stb. és elmondja egy irodalomtanár történetét, aki találkozik egy volt diákkal, aki már eljegyezte magát egy másik férfival. A film a gyönyörű színésznő rövid, de szenzációs aktjával zárul,

Mojado power, egy chicanoi film, színész és rendező: Alfonso Arau, amelyben Socorro Bonilla is részt vesz, amely egy mexikói származású bevándorló történetét meséli el, aki úgy dönt, hogy Los Angelesben, Kaliforniában létrehoz egy szervezetet, amely a mexikói bevándorlók jogait védi az Egyesült Államokban; Az El imperio de la Fortuna Arturo Ripstein rendezésében, Juan Rulfo mexikói regényíró harmadik műve alapján, ahol Ernesto Gómez Cruz és Alejandro Parodi mellett játszik, és amelyben megkapja első Ariel-díját, egy filmet, ahol "Dona Bernarda", "La Caponera" -t játsza, és amelyben egy szerény városi ember Dionisio Pinzón történetét mesélik el, (Ernesto Gómez Cruz), aki ajándékba kap egy haldokló harci kakast, és ez bevezeti őt a kakasviadalok világába.

2008-ban szerepelt az Alma de hierro című filmben, ahol többek között Alejandro Camachóval és Rafael Inclánnal is megosztotta a főszerepet. Olyan fontos rendezőkkel és producerekkel dolgozott együtt, mint Ismael Rodríguez, Felipe Cazals, Alfredo Gurrola, Ernesto Alonso, Miguel Littín, Gilberto Gazcón és Alejandro Jodorowsky.

2012-ben Angelli Nesma Medina producer Abismo de pasión című telenovellájában szerepelt, ahol főszerepet játszik, Ismael Rodríguez, Felipe Cazals, Alfredo Gurrola, Ernesto Alonso, Miguel Littín, Gilberto Gazcón y Alejandro Jodorowsky mellett.

2013 és 2015 között a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMACC) elnöke volt.

2016-ban visszatér az otthoni melodrámákhoz Angelli Nesma Medina producer Tres veces Ana című filmjével, ahol Angelique Boyer karakterének, Ana Lucíának a túlzottan védelmező anyját alakítja.














Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...