2023. május 2., kedd

Fra Fee ír színész és énekes.

Francis Martin "Fra" Fee (1987. május 20. –) ír színész és énekes. Courfeyrac alakításáról ismert Tom Hooper Nyomorultak című filmadaptációjában. Michael Carney szerepét alakította Jez Butterworth The Ferryman című darabjában a Royal Court Theatre- ben, a West Endben és a Broadway-ben Sam Mendes rendezésében, amiért 2018-ban elnyerte a WhatsOnStage-díjat a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában. 2021-ben Kazit alakította a Disney+ Sólyomszem című minisorozatában, amely a Marvel Cinematic Universe-ben (MCU) játszódik. 

Az észak-írországi Dungannonban született és Killyman vidéki településen nevelkedett, a dungannoni St Patrick's Academy iskolájában járt, és rendszeresen fellépett a Bardic Theatre-ben, mielőtt a Manchesteri Egyetemen kezdett zenélni. Ezt követően a Royal Academy of Music tanulója volt, 2009-ben végzett. 2014-ben Fee a Royal Academy of Music tagja lett.

Fra Fee meleg. Romantikus kapcsolatban áll Declan Bennett színésszel és énekessel, akivel Oxfordshire vidéki részén él.











Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...