2023. április 30., vasárnap

Robin Bartlett amerikai színésznő.

Robin Bartlett (1951. április 22. –) amerikai színésznő. Leginkább a The Powers That Be és a Mad About You című két NBC- szitcomban játszott szerepeiről ismert.

Feltűnt a The Powers That Be című rövid életű sorozatban. Egy filmes leszbikus nővérét alakított a Mad About You című szitcomban és egy televíziós producert a Sisters című drámasorozatban. Két filmben a Lean On Me és a If Looks Could Kill című filmben tanárnőt alakított.

1990-ben szerepelt a Képeslapok a szakadékból című vígjátékban Aretha szerepében. Ezenkívül egy magániskola dékánját játszotta az HBO Félig üres című sorozatának The Ida Funkhouser Roadside Memorial című epizódjában.

2010 júniusában jelentették be, hogy Barlett játsza Hannah Pitt szerepét a Signature Theatre Company 20 évfordulója alkalmával bemutatott Tony Kushner Angyalok Amerikájában. Ugyanebben az évben Bridget Kearnst is alakította a Viharszigetben. 2013-ban Dr Miranda Crump-ot alakította az Amerikai Horror Story második évadában, az Asylum-ban, majd később ebben az évben a harmadik évadban a Coven fantázia címűben, Cecily Pembroke-ot.

2014-es H.-ban játszott, melyért az Independent Spirit Awardon a legjobb női mellékszereplőnek jelölték.













Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...