2023. április 30., vasárnap

Ben Woolf amerikai színész.

Benjamin Eric Woolf (1980. szeptember 15. – 2015. február 23.) amerikai színész. Az Amerikai Horror Story első és negyedik évadában játszott szerepeiről ismert, amelyekben az Infantata-t, illetve a Meep-et alakította. Óvodapedagógus is volt.

A Colorado állambeli Fort Collins-ban született Nicholas Woolf és Marcy Luikart gyermekeként. Az Iowa állambeli Fairfieldben nőtt fel, 1999-ben családjával Santa Barbarára költözött, ahol aktív biliárdjátékos, improvizatív színházi előadó és karaoke rajongó volt. Koragyermekkori nevelés szakon szerzett diplomát a City College-ban, ahol a Head Start programban tanított Goleta- ban 2010-ig. 2002-ben Hollywoodba költözött, hogy megvalósítsa álmát, hogy színész legyen.

2002-ben a Tap című zenés filmben debütált. Szerepelt a Dead Kansasban, az Insidiousban, a Haunting Charles Mansonban és a Woggie-ben. Leginkább az American Horror Story első és negyedik évadában játszott szerepeiről ismert, amelyekben az Infantata-t, illetve a Meep-et alakította. 

Woolf mindössze 132 centiméter magas volt, egyike volt Hollywood törpe színészeinek. 

A színész 2015. februárban balesetet szenvedett, beütötte a fejét egy autó visszapillantó tükrébe, majd elesett. Feltételezések szerint az esés közben üthette meg rossz helyen a fejét. Egy Los Angeles-i klinikára szállították, az életét azonban nem tudták megmenteni. Négy nappal a baleset után, 2015. február 23-án, harmincnégy éves koránba elhunyt.











Forrás: wikipédia, listal.com 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...