2022. augusztus 31., szerda

Emile Hirsch amerikai színész.

Emile Davenport Hirsch (Kalifornia, Los Angeles, 1985. március 13. –) amerikai színész.

Hirsch német zsidó, angol és skót-ír származású; Los Angeles részén található Palmsban született. Édesanyja, Margaret Esther (szül. Davenport), képzőművész, tanár, valamint kihajtható könyveket tervez; édesapja, David Milton Hirsch vállalkozó, menedzser és producer. Van egy Jennifer nevű nővére, Los Angelesben és Santa Fében nevelkedett, ahol édesanyjával élt több évig.

Legismertebb alakítása Chris McCandless az Út a vadonba című filmből. Továbbá olyan filmekben szerepelt, mint a Szüzet szüntess (2004), a Dogtown urai (2005), az Alpha Dog (2006), a Speed Racer – Totál turbó (2008), a Milk (2008), A túlélő (2013) és a Volt egyszer egy Hollywood (2019).

2008-ban négy fiatal aktivistával együtt a Kongói Demokratikus Köztársaságba utazott, és naplót vezetett ötnapos túrájáról. Az utazására reflektálva Hirsch elmondta: "Most visszatekinhetek az úti beszámoló néhány korábbi részére, és szinte kuncogok naivitásomon. Talán mindannyian összefoghatunk, hogy megváltoztassuk a világot."

2013. október 27-én megszületett első gyereke, egy Valor nevű kisfiú. Hirsch a gyermek édesanyjával már nincs együtt. 

2015. február 12-én Hirscht súlyos testi sértéssel vádolták meg, miután a Paramount Picturesnél vezető beosztásban dolgozó Daniele Bernfeldet megtámadta és megpróbálta megfojtani 2015. január 25-én az utahi Park City-i Tao Nightclubban. Hirsch azt állította, hogy nem emlékszik a tettére, mivel az esemény történtekor ittas állapotban stimulánsokat szedett. 2015. augusztus 17-én a bűnösnek vallotta magát testi sértés vétségében, és 15 nap börtönre ítélték. Emellett 4750 dollár pénzbírságot, valamint 90 nap próbaidőt kapott, és 50 óra közmunkára kötelezték. Hirsch a támadást követően rehabilitációs intézménybe vonult.




























Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...