2022. augusztus 31., szerda

Clark Gregg amerikai színész.

Robert Clark Gregg (Boston, Massachusetts, 1962. április 2. –) amerikai színész, szinkronszínész, rendező és forgatókönyvíró.

Anyja Mary Layne anglikán pap, apja Robert Clark Gregg Sr. a Stanford Egyetem professzora. Családja gyakran költözött, tizenhét éves korára hét városban lakott.

Legismertebb alakítása Phil Coulson ügynök a Marvel-moziuniverzum filmjeiben. Elsőként a 2008-as A Vasember című filmben tűnt fel, ezt követte a Vasember 2. (2010), a Thor (2011), a Bosszúállók (2012) és a Marvel Kapitány (2019). A 2013-ban indult A S.H.I.E.L.D. ügynökei című televíziós sorozatban szintén feltűnt. Szinkronszínészként hangját kölcsönözte A Pókember elképesztő kalandjai című animációs sorozatban, továbbá a Marvelhez kapcsolódó videojátékokban is: Lego Marvel Super Heroes, Marvel Heroes, Lego Marvel Avengers.

A fentiek mellett 2006 és 2010 között játszott a CBS Christine kalandjai című szituációs komédiájában. Az NBC Az elnök emberei című politikai drámasorozatában Mike Casper FBI-ügynök szerepét kapta meg, míg a Will és Grace című sorozatban vendégszereplőként láthatták a nézők.

2001 nyarán vette feleségül a leginkább a Dirty Dancing – Piszkos tánc című filmből ismert színésznőt, Jennifer Greyt, egy lányuk született, Stella. A házaspár közösen szerepelt a 2006-ban bemutatott Karácsonyi kalandok című tévéfilmben.

Gregg a brazil dzsúdzsucu nevű harcművészet fekete öves gyakorlója, 2015-ben szerezte meg övfokozatát.


















Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...