2022. június 8., szerda

Leslie Bibb amerikai színésznő.

Leslie Bibb (Bismarck, Észak-Dakota, 1974. november 17. –) amerikai színésznő.

Bibb Bismarckban született. Apja három évvel a születése után meghalt. Később Richmondba költöztek özvegy édesanyjával és három nővérével, ott is járt iskolába a Saint Gertrude High School-ban.

1990-ben a The Oprah Winfrey Show és az Elite Agency modellcastingot tartott, ahova édesanyja elküldte a kislány fotóját. A döntőbizottságban helyet foglalt Naomi Campbell, John Casablancast és Linda Evangelist is. Ő lett a nyertes, melynek köszönhetően hamar az érdeklődés középpontjában találta magát. Az Elite Agency le is szerződtette és New York-ba költözött. Nyáron modellkedett és Japánba utazott. 1992-ben hazajövetele után lediplomázott. Tanulmányait a Virginiai Egyetemen folytatta, de sajns otthagyta és New Yorkba ment, hogy modell karrierjét tovább folytassa. Olyan magazinokban jelentek meg a képei, mint a MAXIM és az FHM.

Először 1996-ban jelent meg a televízióban, a Pacific Blue és a Home Improvement epizódjaiban játszott. Első filmszerepét a Intim részek című vígjátékban kapta. Ezt követte első televíziós sorozata az Elképesztő övezet című sorozat második évadában volt, ahol a távozó Susan Walterst váltotta a női főszerepben.

 Feltűnt a Érints meg! (1997) című romantikus drámában, és mellékszerepe volt a This Space Between Us (1999) című filmben. 1999-ben nagy áttörés volt, amikor főszereplőként szerepelt a Popular című televíziós sorozatban. Szerepe Brooke McQueen volt, a Kennedy High School legnépszerűbb lánya, aki gyönyörű, eminens tanuló és pomponlány. A műsor nagy sikert aratott a tinédzserek körében, és jobb filmszerepek felé vezette. Közben a Koponyák (2000) című pszichológiai thrillert forgatta az egyik főszereplő osztálytársaként, barátjaként és szerelmeként. A Skulls negatív fogadtatásban részesült a kritikusoktól, de kasszasiker volt. Szerepet kapott a 2001-es Kutyafuttában című vígjátékban, egy egyedülálló anyát alakítva.

Kapott egy visszatérő szerepet az Vészhelyzet című sorozatban, és a főszerepet játszotta a Line of Fire című televíziós sorozatban. Ezután csatlakozott a Bostoni halottkémek című bűnügyi dráma sorozat szereplőgárdájához Lu Simmons nyomozóként a 6. évadig. Desiree-ként szerepelt a Csuklónyiszálók (2006) című független filmben. A Wristcutters két karakter körül forog, akik a pokol tornácán egymásba szeretnek, miután öngyilkosságot követtek el. A filmet jelölték a Sundance Filmfesztivál zsűrijének fődíjára, két Independent Spirit díjra és a Humanitas-díjra. Még ebban az évben szerepelt a Taplógáz: Ricky Bobby legendája című vígjátékban, mint Carley Bobby. 

2007-ben az Atlanta című sitcomban Jessica szerepében láthattuk. Dr. Miranda Storm karakterét játszotta a Sex and Death 101 című vígjátékban, amelyet 2007 -ben mutattak be. Christine Everhartként szerepelt a Vasember (2008) című akciófilmben. Még ebban az évben Maya Jones szerepében szerepelt a Éjféli etetés (2008) című horrorfilmben.

Az Egy boltkóros naplója (2009) című vígjátékban Alicia Billingtont a főszereplő riválisát alakította. A 2009. október 16-án bemutatott Law Abiding Citizen című thrillerben Sarah Lowell szerepében láthattuk az NBC Kings című sorozatában, Katrina Ghent játszotta. 2010-ben megismételte Everhart szerepét a Vasember folytatásában, az Iron Man 2 -ben. Később, 2010-ben szerepelt a Miss Nobody című független vígjátékban, amelyben társproducer is volt. Előadásáért elnyerte a legjobb színésznő díját a 26. Bostoni Filmfesztiválon. 

Feltűnt még Kevin James The Zookeeper című filmjében is, amelyet 2011-ben adtak ki. 2012-ben Amanda Vaughn szerepében szerepelt az ABC GCB című sorozatában, amely 2012. március 4-én debütált, 10 epizód után törölték. Utána szerepelt Neil LaBute Reasons to be Happy című darabjában, amelyet 2013 júniusában mutattak be a New York-i MCC Theatre-ben.

2016-ban szerepelt a YouTube Red eredeti, Rhett & Link's Buddy System című műsorának első évadában. Feltűnt a sorozat második évadának egyik epizódjában is, amely 2017-ben jelent meg. 2016-ban az American Housewife című televíziós sitcomban az elvált szomszédot, Vivit alakította. 2017-ben szerepelt a Netflix A bébiszitter című tini horror-vígjáték filmjében. A szerepet megismételte a 2020-as folytatásban A bébiszitter – A kárhozottak királynője című tini horror-vígjátékban. Szintén 2017-ben kapott szerepet Susan Rollins szerepében a Haverok harca című vígjátékban. 2019-ben megkapta Grace Sampson szerepét a Netflix Jupiter hagyatéka című sorozatában. 2020 decemberében szerepet kapott a The Inhabitant című horror thrillerben. 2021 márciusában Satan szerepében csatlakozott a Netflix God's Favourite Idiot című vígjáték sorozatához. 2021 szeptemberében Ellie-t játszotta az About My Father című vígjátékban.

2003. november 22-én feleségül ment Rob Born befektetési bankárhoz a mexikói Zihuatanejoban. 2004. december 7-én váltak el. 2007 óta Sam Rockwell színésszel áll kapcsolatban.





























Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...