2022. június 13., hétfő

Lake Bell amerikai színésznő.

Lake Siegel Bell (1979. március 24.) amerikai színésznő, forgatókönyvíró és rendező.

New Yorkban született. Édesanyja Robin Bell, a New York-i Robin Bell Design tervező cég tulajdonosa, édesapja Harvey Siegel, ingatlanfejlesztő.  

A New York-i Chapin Schoolba és a Connecticut állambeli Simsbury-ben a Westminster Schoolba járt. Középiskolásként Bell a franciaországi Rennes-ben található School Year Abroad (SYA) iskolába járt. Tizenéves korának egy részében a floridai Vero Beachen élt, és a Saint Edwards Schoolba járt. A Skidmore College -ba járt Saratoga Springs-ben, New York államban, majd átigazolt a londoni Rose Bruford College -ba. Ott olyan színházi produkciókban szerepelt, mint a The Seagull, a The Children's Hour, a Six Degrees of Separation, a Light Shining in Buckinghamshire és a The Pentecost. 

Első szerepe főszerep volt, a Speakeasy című független filmben, 2002-ben, majd egy évvel később Victoria Carlson szerepét alakította a Miss Match című sorozatban. Még ebben az évben kisebb szerepet kapott a Végzetes rajongás című drámában.  

2004 és 2006 között Sally Heep karakterét formálta meg a Boston Legal című sorozatban. 2008 és 2016 között pedig Dr. Cat Black szerepében láthattuk a Childrens Hospital című sorozatban. 2008-ban Cameron Diaz és Ashton Kutcher oldalán szerepelt a Míg a jackpot el nem választ című romantikus filmben.

Még a 2008-as évben a főszereplő Ashley karakterét alakította a Csak a testeden át! című filmben, majd egy évvel később Meryl Streep, Alec Baldwin és Steve Martin mellett szerepelt az Egyszerűen bonyolult című romantikus vígjátékban.

Ezek után olyan sorozatokban tűnt fel, mint a The League, Kergetjük az amerikai álmot, New Girl - Új lány és Top Gear. 2011-ben Lucy szerepében tűnt fel a Csak szexre kellesz című filmben, melynek Natalie Portman és Ashton Kutcher voltak a főszereplői.

Ugyanebben az évben Jason Sudeikis mellett főszereplője volt az Egy régi jó tivornya című filmben, majd 2013-ban a főszereplő Carol szerepében láthattuk a Hamarosan... című komédiában. 2015-ben Lake és Simon Pegg kapta a főszerepet a Man Up című filmdrámában, majd egy évvel később hangját adta A kis kedvencek titkos élete című 3D-s számítógépes animációs filmben.

2011-ben randevúzni kezdett Scott Campbell tetováló művésszel. Akivel a Kergetjük az amerikai álmot második évadának egyik epizódjának forgatásán találkoztak. A pár Bell születésnapján jegyezte el egymást 2012 márciusában, és 2013. június 1-jén házasodtak össze a Marigny Operaházban, New Orleans-ban, Louisianában.

2014 októberének végén született meg első gyermekük, Nova. 2017 májusában megszületett második gyermekük, Ozgood. 2020 októberében a pár bejelentette, hogy elválnak, és Bell 2020. október 28-án beadta a válókeresetet. 




























Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...