2022. június 11., szombat

Johnny Depp a The Kids zenekarral az 1980-as évek elején.

Johnny Depp legalább annyira tekinthető zenésznek, mint színésznek, sőt, ha hihetünk némelykor talán túlzónak tűnő nyilatkozatainak, ő máig előszeretettel gondol magára elsősorban rockzenészként, aki annak idején csak úgy mellékesen, hobbiból, a könnyű pénzkereset reményében vágott bele a színészkedésbe. A hetvenes évek vége óta gitározó színész kipróbálta magát több garázszenekarban, feltűnt számos rockdinoszaurusz és undergroundlegenda oldalán, rockklubot üzemeltetett, és máig a zenélést tartja első számú szenvedélyének. 

12 éves korában édesanyjától kapott egy gitárt, és különböző zenekarokban kezdett játszani. 1979-ben, 16 évesen otthagyta a Miramar Gimnáziumot, hogy rockzenész legyen. Két héttel később megpróbált visszamenni az iskolába, de az igazgató azt mondta neki, hogy kövesse álmát, hogy zenész legyen. A nyolcvanas évek legelején lépett be szólógitárosként a Kids nevű zenekarba, amely aztán már kisebb turnékat is bonyolított, és rendszeresen koncertezett olyan nagyobb nevek előtt mint Iggy Pop, a Talking Heads, a Ramones, a Psychedelic Furs vagy az akkoriban még ígéretes, fiatal rockzenekarnak számító U2. Az eredetileg Floridában alakult zenekar hamar át is tette a székhelyét Los Angelesbe, és Six Gun Method-ra változtatta a nevét a nagyobb siker reményében, ám végül 1984-ben különösebb nyom nélkül tűnt el a színtérről. Az a néhány fennmaradt demó és stúdiófelvétel ugyanakkor arról tanúskodnak, hogy a Kids klasszik-rockból és powerpopból kiinduló, újhullámos energiával felvértezett gitárzenéjében volt fantázia, és tényleg sajnálhatjuk, hogy nem futhatta ki magát rendesen a produkció.

A zenekar pályafutásának vége felé Depp, köszönhetően egy Nicolas Cage nevű haverja unszolásának, már aktívan színészkedett (a Rémálom az Elm utcában című tinihorror-klasszikus egyik emlékezetes jelenetében például felfalta, majd a plafonra hányta ki őt az ágya), noha a jövőjét továbbra is alapvetően rockzenészként képzelte el. 












Forrás: wikipédia, vintagenewsdaily.com, origo 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...