2022. június 24., péntek

Jami Gertz amerikai színésznő.

Jami Gertz (Chicago, Illinois, 1965. október 28. –) amerikai színésznő.

Jami Gertz - Sharon és Walter Gertz harmadik gyermeke. Két bátyja van, Michael és Scott. Eredetileg műkorcsolyázó szeretett volna lenni, de az iskolában szerepet kapott az Óz, a nagy varázsló-ban, így érdeklődése a színészet felé fordult. A Maine East High School-ban végzett 1983-ban, majd a New York-i egyetemen tanult színészetet. 

Jami tizenhat évesen tűnt fel először a filmvásznon, a Végtelen szerelem című filmben. A Square Pegs című vígjáték-sorozatban Muffy Tepperman karakterét osztották rá. 1982 és 1983 között húsz epizódban szerepelt. Az 1986-os Ezüstkerék című filmben már kicsivel nagyobb szerepet kapott Kevin Bacon mellett. Még ugyanebben az évben láthattuk Walter Hill filmjében, az Útkereszteződések-ben és a Napgyermekek-ben, Richard Jordan és Jason Patric oldalán.

1990-ben aztán lehetőséget kapott Steve Guttenberg és Shelley Long mellett A szerelem Harley Davidsonon érkezik című filmben is. A Sibs című vígjáték-sorozatban 22 részen át formálta meg Lily Ruscio alakját. Aztán 1996-ban jött Jan de Bont filmje, a Twister, amiért Arany Málna díjra is jelölték. Láthattuk a Vészhelyzet-ben és az Ally McBeal-ben is. 2002-ben aztán jött a Szívem csücskei című családi vígjáték-sorozat, amelyben Mark Addy-vel alakították a Miller házaspárt, négy évadon és 88 részen át. A sorozat itthon és külföldön egyaránt nagy sikert aratott. Közben főszerepet kapott a 2003-as Beépített szerelem című moziban is. A másik hosszabb lélegzetű sorozata a Szomszédok az űrből. 44 epizódban láthattuk Debbie Weaver-ként.

1989-ben ment férjhez Anthony Ressler-hez, akivel azóta is együtt vannak. Három gyermekük született, Theo, Oliver Jordan és Nicholas Simon.






























Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...