2022. június 15., szerda

Ivana Baquero spanyol színésznő.

Ivana Baquero Macías (1994. június 11. –) spanyol színésznő.

A spanyolországi Barcelonában született Iván Baquero és Julia Macías lányaként. Általános iskolai tanulmányait Barcelonában végezte, majd 2012-ben az American School of Barcelona-ban érettségizett le.

Első szerepét 2004-ben, 10 évesen kapta a Farkasvadászat című horrorfilmben, Ana szerepét alakította. Szintén 2004-ben megkapta Esperanza szerepét a Rottweiler - A halálkutya című spanyol horrorfilmben. 2005-ben Calista Flockhart és Elena Anaya mellett volt látható Jaume Balagueró thrillerében a Hideg csontokban. Később egy jelentősebb szerepben volt látható a Maria i Assou című drámában, illetve újra Elsa Patakyval játszott a Películas para no dormir: Cuento de navidad című thrillerben.

2006-ban körülbelül 1000 lány közül választották ki Ofelia szerepére A faun labirintusa című fantasztikus thrillerben. A filmben nyújtott alakításáért több díjat is bezsebelt, többek közt 2007-ben A legjobb színésznő kategóriában Goya díjat nyert. 2008-ban a 15 éves Paloma szerepét alakította Az anarchista felesége című életrajzi filmben, egy évvel később pedig Kevin Costner partnereként tűnt fel A másik lány című thrillerben. 2010-ben és 2011-ben két sorozatban, az Absencia-ban és a The Red Virgin-ben kapott főbb szerepet. 

2013-ban egy angol thrillerben, az Another Me-ben kapott főszerepet Sophie Turner, Claire Forlani és Jonathan Rhys Meyers oldalán. 2014-ben karrierje során először kapott szerepet romantikus filmben, a spanyol El club de los incomprendidos-ban Meri szerepét alakította. 2016-ban Alfred Gough és Miles Millar közös sorozatában a Shannara: A jövo krónikájában kapta meg Eretria szerepét. A sorozat 2017-ben is folytatódott a második évaddal, ami egyben az utolsó évad is lett.  2017-ben a Demonios tus ojos című dráma thrillerben szerepelt ahol Aurorát alakította. 2019-ben a Feedback című filmben volt látható, mint Claire.

2019-ben szerepet kapott A nyílt tengeren című sorozatban, amelyben Eva Villanueva-t alakította 2020-ig. 

















































Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...