2022. június 22., szerda

Cristin Milioti amerikai színésznő és énekesnő.

Cristin Milioti (Cherry Hill, New Jersey, 1985. augusztus 16. –) amerikai színésznő, Grammy-díjas énekesnő.

A Broadway színpadán futott be, ahol Tony-jelölést kapott, majd számos filmben és sorozatokban szerepelt. Az ismertséget az Így jártam anyátokkal című szituációs komédia hozta meg számára, amelyben a 8. évadtól a címszereplő anyát, Tracy McConnellt alakította. Emellett A Wall Street farkasa (2013) című filmben Teresa Petrillo Belfortot, a Fargo című sorozat második évadában pedig Betsy Solversont alakította.

1985-ben született a New Jersey állambeli Chery Hill-ben. Szülei olasz származásúak. A Cherry Hill High School középiskolában tanult és érettségizett, majd a New York Egyetem drámaszakára járt, ahol 2007-ben szerzett diplomát.

Kezdetben számos reklámban szerepelt, majd 2008-tól a Broadwayon kezdte meg aktív munkásságát énekes-színésznőként. A Once című musicalben játszott sokáig főszerepet, majd később feltűnt a musical alapján készült filmadaptációban is, melyért Tony-díjra jelölték a "legjobb női főszereplő" kategóriában. Több híres sorozatban kapott mellékszerepeket, többek közt a Maffiózók, A stúdió és A férjem védelmében epizódjaiban.

2012-ben, több szereplőválogatás után, végül őt választották az Így jártam anyátokkal anyájának, Tracy McConnellnek a szerepére. Az első megjelenése a 8. évad utolsó, Valami új című epizódjában volt, 2013-ban a 9. évadtól már ő is csatlakozott a sorozat főszereplőihez.

2013-ban Leonardo DiCaprio oldalán A Wall Street farkasa című filmben játszotta a DiCaprio által alakított szereplő feleségét. A filmet 2013. december 26-án mutatták be az Amerikai Egyesült Államokban.

2014 februárjában az NBC A-tól Z -ig című vígjátékának női főszerepét, Zelda szerepét kapta.amelyet októberben mutattak be, és egy évadon keresztül sugározták. 2015-ben az FX Fargo című sorozatának második évadában is közreműködött, mint Betsy Solverson, Lou Solverson rákbeteg felesége és Molly Solverson leendő helyettesének édesanyja. 2017-ben  a Fekete tükör című antológia-sorozat negyedik évadában szerepelt az „ USS Callister ” epizódban , mint Nanette Cole, egy újonnan alkalmazott játékfejlesztő, akinek digitális kikapcsolódása egy virtuális szimulátorjáték csapdájává válik.  

2020-ban szerepelt a Palm Springs című, kritikusok által elismert vígjátékban, amelyet januárban a Sundance Filmfesztiválon mutattak be. 2021-ben az HBO Max Szerelemre tervezve című sorozatában főszerepet játszott Hazel Green szerepében.



































Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...