2021. december 14., kedd

Wayne Newton amerikai énekes és színész.

Carson Wayne Newton (1942. április 3. –) amerikai énekes és színész.

Patrick Newton és Evelyn Marie Plasters gyermekeként látta meg a napvilágot. Családjával még gyerekkorában költözött az Ohioban található Newarkba, ahol bátyjával helyi klubokban, színházakban és vásárokon lépett fel. Asztmája miatt 1952-ben Phoenixbe költöztek.

Az ötvenes évek végén bátyjával Las Vegasban léptek fel. 1963-ban írt alá szerződést a Capitol Records-nál, első lemeze ugyanebben az évben látott napvilágot, melyet további huszonkilenc követett a hatvanas, hetvenes években. A hatvanas évek végén kezdett színészkedni, első szerepét 1966-ban, a Bonanza című tévésorozatban kapta. 1986-ban az Észak és dél - 2. könyv című minisorozatban volt látható. 1989-ben az egyik James Bond filmben, A magányos ügynökben alakította Joe Butcher professzort.

1990-ben a Ford Fairlane kalandjaiban játszotta az egyik főszereplőt, Julian Grendelt, 1993-ban a Halálos riválisokban osztották rá Weldon szerepét. 1997-ben egy vígjátékban, a Vegasi vakációban volt látható. Filmszerepei mellett gyakran kapott epizódszerepeket is.

Newton kétszer nősült meg, 1968-ban feleségül vette Elaine Okamura-t. Egy gyermekük született, Erin Newton, 1981. július 25.; 1994-ben Newton feleségül vette Kathleen McCrone-t, az Ohio állambeli North Olmsted ügyvédjét. Egy gyermekük született, Lauren Ashley Newton, aki 2000. április 19.






















Forrás: wikipédia, vintagenewsdaily.com, mafab.hu, theplace2.ru, zimbio.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...