2021. december 11., szombat

Bailee Madison amerikai színésznő.

Bailee Madison (Florida, Fort Lauderdale, 1999. október 15.–) amerikai színésznő, énekesnő, producer. Először a Híd Terabithia földjére (2007) című fantasy drámafilmben May Belle Aarons szerepével vált ismertté.

Madison a floridai Fort Lauderdaleben született, hét gyermek közül a legfiatalabbként. Négy bátyja és két nővére van. Idősebb nővére, Kaitlin Vilasuso szintén színésznő. Édesanyja Patricia Riley. Karrierje két hetes korában kezdődött, amikor egy Office Depot reklámban szerepelt. Azóta számos országos reklámfilmben szerepelt, többek között a Disney, a SeaWorld és a Cadillac megbízásából. Emellett az Alex's Lemonade Stand Foundation gyermekrák elleni jótékonysági szervezet országos ifjúsági szóvivőjeként is tevékenykedik.

Első szerepét 2006-ben kapta meg, amikor még csak hét éves volt. A Lonely Hearts című filmben kapott mellékszerepet, ahol Rainelle Downingot alakította.

Jött a 2007-es év, amikor több nagyobb filmben és sorozatban is szerepet kapott. A New Yorki helyszínelőkben, Rose Duncant alakította egy epizódon át, majd a Dr. Housban is kapott egy egy epizódos szerepet, ahol szintén egy kislányt alakított.

2008-ban szerepet kapott a Terminátor című sorozatban is, ahol egy egyepizódos szerepet nyert el. Ugyanebben az évben szerepelt egy karácsonyi filmben is, ahol Mary Alice Johanssont alakította.

2009-ben csak egy filmje volt, a Brothers, amiben szerepet kapott még Tobey Maguire, Natalie Portman és Jake Gyllenhaal is.

2010-ben ismét egy mozgalmas éve volt a fiatal színésznőnek, ugyanis szerepet kapott több nagysikerű filmben is, majd 2011-ben megkapta a nagy sikert hozó Maxine Russo szerepét a Wizards of waverly Place című sorozatban, ahol együtt játszott többek között, Selena Gomezzel és David Henrievel is. A sorozatban több epizódon keresztül alakította a testvérek legkisebb tagját "Max"-at, aki egy varázslat miatt lánnyá változott.

2011-ben szerepet kapott Jennifer Aniston oldalán a Kellékfeleség című mozifilmben is.

2012 is egy jó év volt Baileenek, mert szerepet kapott a hazájában és itthon is nagy sikerű Once upon a time című sorozatban is, ahol három részen keresztül alakította a fiatal Hófehérkét és együtt szerepelt Ginnifer Goodwin-al, majd még ebben az évben szerepelt a Szülői felügyelet nélkül című amerikai filmben is.

2013-ben egy egyepizódos szerep ütötte a markát a Holliston című sorozatban. Ebben az évben szerepet kapott még a Watercolor Postcards-ban is és a Dance of the Mirlitonsban.

2014-ben két munkája is megjelenik. Az egyik a Powers című filmben lesz, a másik pedig a Northpole-ban Clementine szerepe. Még 2013-ban megkapta a Trophy Wife című sorozatban Hillary szerepét, ahol a mai napig szerepet játszik.

2014-ben szerepet kapott a The Fosters című sorozat második évadában, ahol Callie (Maia Mitchell) testvérét alakítja. 

2015-ben a Good Witch sorozatban tűnik fel, összesen 10 rész erejéig, majd 2016-ban szerepet kapott a Offer and Compromise című filmben.

2017-ben szerepet kapott a  A Cowgirl's Story című amerikai filmben, ahol Dustyként van jelen. A lány új iskolába kerül, ahol eléggé kilóg a sorból, mert egy igazi texasi fiatal. Premierjére május 12-én kerül sor. 

2017-ben elkezdték vetíteni a Good Witch 4. évadát. Jelenleg az ötödik évad van készülőben. 

2018-ban a Hívatlanok 2: Éjjeli préda egyik szerepét kapta meg.  





































Forrás: wikipédia, vintagenewsdaily.com, mafab.hu, theplace2.ru, zimbio.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...