2021. december 12., vasárnap

Al Pacino amerikai színész fiatal korában.

Al Pacino (New York, 1940. április 25. –) Oscar-díjas és többszörös Golden Globe-díjas olasz származású amerikai színész.

A New York-i Bronxban született, szülei szicíliaiak, Salvatore és Rose, akik születése után hamarosan elváltak, és a kis Al a nagyszülők házában talált menedéket. Kedvenc foglalatossága volt a moziban látott filmszereplők hangjának, mozgásának utánzása. Még középiskolás volt, amikor Bronxban Csehov Sirályában lépett fel, és ekkor ébredt rá saját színészi képességeire. A fiatal srác a Broadwayre vágyott, de a tanulást félvállról vette, és ez egyre romló eredményein is meglátszott. Egy ideig alkalmi munkákból tartotta fenn magát, majd Herbergh Berghof tanodájába iratkozott be, de Lee Strasberghez vágyott. Világhírű Actors Stúdiójában próbálta elsajátítani a szakma fortélyait, ahol előtte olyan nagy színészek is tanultak, mint James Dean vagy Marilyn Monroe. A method acting mestere szárnyai alá vette az ifjú titánt, majd off-Broadway-darabokban szerzett neki szerepet. Al végre megvalósíthatta önmagát, és az elkövetkezendő években díjakkal halmozták el munkáiért, többek között Tony- és Obi-díjakkal. Utolsó színházi szerepében egy kábítószerfüggő fiatalt formált meg, s bár ezután egyenesen a mozivászonra került, a rendezők és producerek még sokáig visszatértek a drogos témához. Első két játékfilmjében ugyanis szintén drogfüggő csődtömegeket személyesít meg, akiknek nincs módjuk és nincs erejük ahhoz, hogy szakítsanak züllött életükkel. 






















Forrás: wikipédia, vintagenewsdaily.com, mafab.hu, theplace2.ru, zimbio.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...