2021. november 30., kedd

Vanessa Kirby angol színésznő és modell.

Vanessa Kirby (Wimbledon, 1988. április 18. –) angol televíziós- és filmszínésznő, modell.

Édesapja urológus, édesanyja a „Country Living” magazin alapítója. Hamptonban tanult a Lady Eleanor Holles iskolában, majd miután elutasították a jelentkezését a bristoli Old Vic Színművészeti Iskolára, egy évig utazgatott, majd az Exeter Egyetemen tanult angol irodalmat.

David Thacker színházi rendező indította el a színészi pályáján. 2009-ben három szerepet is játszott: „All My Sons” - ezért díjat is kapott -, „Ghosts” és a „A Midsummer Night’s Dream” színdarabokban. Ezután a Nemzeti Színházban nyerte el Isabella szerepét a „Women Beware Women” című darabban, ahol Harry Mellinggel és Harriet Walterrel játszott együtt.

A televíziós debütálására 2011-ben került sor, amikor szerepet kapott a BBC „The Hour” című sorozatában, majd a „Great Expectations” BBC-s minisorozatban játszott Estella szerepében. 2012 végén feltűnt a „The Necessary Death of Charlie Countryman” című filmben Shia LeBeouf és Mads Mikkelsen mellett. A közelmúltban olyan filmben láthattuk, mint a „Kill Command”, a Jupiter felemelkedése és a „Queen and Country”.

2015 májusában jelentették be, hogy szerepet kapott a Netflix Golden Globe-díjas, „The Crown” című sorozatában, amelyben Margit hercegnőt alakítja.

A 2020-as Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb filmszínésznőnek járó Volpi-kupát Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmje főszerepében nyújtott alakításáért.


























Forrás: wikipédia, vintagenewsdaily.com, mafab.hu, theplace2.ru, zimbio.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...