2021. november 30., kedd

Ruby Rose ausztrál modell és színésznő.

Ruby Rose Langenheim (Melbourne, 1986. március 20. –) ausztrál modell, műsorvezető és színésznő.

Ruby Rose Langenheim - ismertebb nevén Ruby Rose, ausztrál modell és MTV VJ (műsorvezető) 1986. március 20-án született Melbourne-ben. Édesanyja Katia Langenheim, 20 éves egyedülálló anya és művész - Ruby egyik példaképe - körbeutazta a lányával egész Ausztráliát, mielőtt letelepedett Melbourneben. Keresztapja, Lionel Rose, híres boxoló. Dédnagyapja, Alec Campbell, volt az utolsó életbenlévő katonája a Gallipoli csatának.

Ruby a University High School-on és a Footscray City College-ban folytatta a tanulmányait. Akkor lett híres, amikor részt vett a Girlfriend modell válogatáson 2002-ben, ahol a második helyezést érte el - az első helyet Catherine McNeil szerezte meg, akivel később eljegyezték egymást. A kapcsolat végül felbomlott.

Az ausztrál MTV VJ-ként is nagy hírnévnek örvend és jobban élvezi ezt a munkát, mint a modellkedést.  "Egy modellen mindig meg akarnak változtatni valamit. Mindig egy kicsit vékonyabb, kicsit magasabb, kicsit csinosabb modellt akarnak, de az MTV azt akarja, hogy önmagadat add ... semmit nem kell cenzúrázni és semmihez vagy senkihez nem kell igazodni". - nyilatkozta egyszer.

2009-ben Rose elnyerte a Legkedveltebb Női Személyiségnek járó ASTRA-díjat. Ezután Kenyába utazott egy kis jótékonysági munkára és szerepelt a Talkin' 'Bout Your Generation első epizódjában a komikus Josh Thomas oldalán. Egy alkalommal szerepelt az Ausztrália Következő Topmodell című műsorában is, vendég zsűritagként, majd a döntőben is megjelent. 2009 júliusától Dave Hughes, Charlie Pickering, Carrie Bickmore és James Mathison társaságában ő vezette a The 7pm Project-et, egy ausztrál televíziós hírműsort, de később távozott, hogy a saját terveivel foglalkozhasson. 2010-ben Ruby vezette az Ultimate School Musical, egy brit műsor ausztrál változatát (hétköznapi tinédzserek megkaptál a lehetőséget, hogy hat hét alatt, profi tanárok segítségével létrehozzanak egy zenei produkciót). Ő tudósított a Foxtel Mardi Gras-ról is három egymást követő éven át, ahogyan a 2010-es vancouveri téli olimpiai játékokról is. 2010-ben együtt dolgozott az ausztrál divatcéggel, a Milk and Honey-val, hogy olyan ruhákat hozzanak létre, amik megtestesítik Ruby egyéni stílusát és személyiségét. A Milk and Honey Designed by Ruby Rose kollekcióban található koptatott farmer, bőrdzseki és egyedi mintájú trikó (csak Ausztráliában forgalmazzák).

A filmezés is vonzza. 2013-ban Christina Ricci mellett játszott az Around the Block című filmben, valamint epizódszerepet kapott a Mr and Mrs Murder című sorozatban. 2013. március 31-én Rose beismerte, hogy depresszióval küzd és emiatt el kellett halasztania az áprilisra tervezett DJ-turnéját. 2014. július 17-én jelent meg a Break Free című rövidfilmje, amelyben nőies nőből erősen tetovált férfivá alakult át. 2015 októberében ő volt az MTV EMA díjátadó gála női házigazdája Milánóban. 2015-ben a Narancs az új fekete és a Dark Matter című sorozatokban játszott (az utóbbiban csak egy epizód erejéig), valamint filmeket is forgatott. 2016-ban a hangját kölcsönözte Biancának a  Sheep and Wolves című animációs filmben. 2017-ben olyan filmekben volt látható, mint a A Kaptár – Utolsó fejezet, John Wick: 2. felvonás, Tökéletes hang 3. és a xXx: Újra akcióban. 2018-ban mellékszerepben tünt fel a Meg – Az őscápa című cápás filmben, amelynek forgatásán majdnem vízbe fulladt.

Jelenleg ő a Maybelline NY arca Ausztráliában.












































Forrás: wikipédia, vintagenewsdaily.com, mafab.hu, theplace2.ru, zimbio.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...