2021. október 24., vasárnap

Allison Hayes amerikai színésznő az 1950-es években.

Allison Hayes (született Mary Jane Hayes; 1930. március 6. - 1977. február 27.) amerikai színésznő és modell.

Apja William E. Hayes, anyja Charlotte Gibson. 1948-ban érettségizett a Calvin Coolidge High School-on. Megnyerte a Miss District of Columbia szépségversenyt, majd 1949-ben részt vett a Miss America-n, ahol nem nyert, de felfedezték.

Filmes karrierjét 1954-ben kezdte a Francis Joins the WACS-ban. A következő években olyan alkotásokban csillogtatta meg tudását, mint az Attila, a hunok királya, a The Prodigal, a The Purple Mask, a Double Jeopardy, a Chicago Syndicate, a count Three and Pray, a The Steel Jungle, a Mohawk és A seriffnő.

1957-ben Mona Harrison-t játszotta a Zombies of Mora Tauban, Livia-t a The Undead-ben és Tonda Metz-et a The Disembodiedben. Egy év múlva közreműködött az Attack of the 50 Foot Woman-ben, a Wolf Dogban, a cool and Lam-ban, a Hon Kong Confidentalban és A Lust to Kill-ben. 1959-ben Connie Lane-t alakította a Counterplotban.

1960-ban Justineként láthattuk a The Hypnotic Eye-ben és Sharon Hillként a The High Powered Rifle-ben. Ezután több kisebb sorozatszerep következett, majd 1963-ban Donna bőrébe bújt a The Crawling Hand-ben. Utolsó szerepe 1967-ben voklt a Gomer Pyle: USMC egy részében. 

Egy héttel 47. születésnapja előtt 1977.február 27-én halt meg.



































Forrás: wikipédia, vintagenewsdaily.com, mafab.hu, theplace2.ru

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...