2020. július 18., szombat

Candice Bergen az 1960 - 70-es években

Candice Bergen (Beverly Hills, Kalifornia, 1946. május 6. –) amerikai színésznő és divatmodell.

Édesanyja Frances Westerman modell, apja Edgar Bergen komikus volt. Apai ágon svéd felmenőkkel rendelkezik. A Pennsylvaniai Egyetemen diplomázott.

Filmes karrierjét 1966-ban kezdte A csoport című filmmel, majd egy év múlva szerepelt az Élni az életért és a The Day the Fish Came Out című alkotásokban kamatoztatta tehetségét. Ezt követte a Szerencsevadászok, a Getting Straight és A kék katona egy-egy szerepe. Az 1970-es években olyan filmekben csillogtatta meg tudását, mint a Testi kapcsolatok, a Vadászat, az Egy lány Chicagóban, a 11 Harrowhouse, a Lóverseny winchesterre és musztángokra, a Szél és az oroszlán, A dominó elv, a Világvége közös ágyunkban, az Oliver története és az Egy elvált férfi ballépései.

1982-ben megkapta Margaret Bourke-White szerepét a Gandhi című életrajzi filmdrámában Ben Kingsley oldalán. 1980-ban hozzáment Louis Malle-hoz, akitől egy gyermeke született, Chloe. A házasságnak azonban 1995-ben vége szakadt. 2000-ben újraházasodott; második férje Marshall Rose volt.

Pályája egyik fontos állomása volt a Murphy Brown című sorozat, melynek főszerepét 1988-ban kapta meg. Összesen 247 részben szerepelt. A Sandra Bullock nevével fémjelzett Beépített szépség című vígjátékban az élvonalban tündökölt. 2002-ben Kate Hennings-et alakította a Mindenütt nő című filmben, majd szerepelt a Szex és New York című sorozatban.

Ott volt a Flört a fellegekben és az Apósok akcióban című vígjátékok megszületésénél is. 2005-ben 91 epizódon keresztül játszotta Shirley Schmidt-et a Jogi játszmák című sorozatban. 2008-ban szerepet kapott a Nők című filmben, majd Marion szerepében találkozhattunk vele A csajok háborúja (2009) című filmben. Legutóbb 2016-ban tűnt fel a Rules Don’t Apply című filmben.






























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...