2023. július 29., szombat

Humberto Zurita mexikói színész.

 Humberto Zurita (született: Humberto Zurita Moreno, Torreón, Coahuila, Mexikó, 1954. szeptember 2. –) mexikói színész, producer és rendező.

Humberto Zurita amatőr színházi darabokban kezdte útját a színészet felé, amikor még szülővárosában, Torreónban tanult középiskolában. Majd Mexikóvárosba költözött, hogy professzionális színészi tanulmányait a CUT Centro Universitario de Teatro-n folytassa Héctor Mendoza irányítása alatt.

Színházi színészként kezdett a King Lear és a Madame Butterfly produkcióiban , majd később a Televisához csatlakozott, hogy szappanoperákban dolgozzon színészként; debütálása a Muchacha de barrio- ban volt , míg első fontos szerepe Alberto Limonta volt az El derecho de nacerben (1981).

1997-ben otthagyta a társaságot, hogy a TV Azteca- nál dolgozzon színészként és producerként. Humberto tulajdonosa a ZUBA produkciós cégnek is, amelyet a felesége, 2019-ben elhunyt Christian Bach társaságában alapított.

1986-ban feleségül vette Christian Bach színésznőt. Két gyermekük született: Sebastián, aki szintén színész, és Emiliano.






Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...