2023. május 30., kedd

Ozan Dolunay török színész.

Mehmet Ozan Dolunay (Ankara, 1990. május 2. –) török színész.

1990-ben született Ankarában. Az Enka Lisesiben kezdte középiskolai tanulmányait, azonban az érettségit a Cleveland Heights High Schoolban tette le. A Koçi Egyetem Gépészmérnöki Karán folytatott felsőfokú tanulmányai során színészetet is tanult, olyanoktól mint Ipek Bilgin, Çag Çalişkur vagy Bahar Kerimoglu. Pályafutását 2015-ben kezdte az Édes kis hazudozók televíziós drámasorozatban. Pár epizód erejéig feltűnt a Kegyetlen játékokban (2016), majd a Felső tízezerben és a Középiskolai őrjáratban (2017).

2018-ban elnyerte az Üstün Akmen Awards díját az „év ígéretes férfi színésze” kategóriában, és még ugyanebben az évben jelölték a „legjobb fiatal tehetség” kategóriában is a 22. Afife Jale Awardson. 2019-ben, a Kanal D csatornán debütáló, 39 részes családi sorozatban, a Kegyetlen városban megkapta a jóképű, de felelőtlen playboy, Cenk Karaçay szerepét.











Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...