2023. május 11., csütörtök

Julian Richings brit-kanadai karakterszínész.

Julian Richings (1956. augusztus 30. –) brit-kanadai karakterszínész. Több mint 225 filmben és televíziós sorozatban szerepelt.

Miután egy brit színpadi produkcióval turnézott az Egyesült Államokban, Richings 1984-ben Torontóba, Ontarióba, Kanadába költözött. Öt éven belül rendszeres szereplője lett a Világok harca tévésorozat második évadának. Az 1996-os Hard Core Logo című filmben a keserű, öregedő, punk rock legendát, Bucky Haightet alakította. Szerepelt az 1997-es Cube című film ikonikus megnyitójában. 1999-ben szerepelt a Thrill Seekers című sci-fi filmben.

2000-ben Bellanger szerepében tűnt fel a The Claim című filmben, és Genie-díjra jelölték a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában. Tagja volt az A Nero Wolfe Mystery (2001–02) című eredeti A&&E TV sorozat repertoárjának. A The CW Supernatural című műsorában a Halál szerepét játszotta, az ötödik évadtól kezdve, és újra feltűnt a hatodik, hetedik, kilencedik és tizedik évadban. Ő volt a Halál a Dave v. Death (2011) című rövidfilmben is. Erős sminkben mint Three Finger szerepelt a Wrong Turn (2003), és Otto a majdnem vak biztonsági őr szerepében a Stephen King 2004-es Kingdom Hospital című minisorozatában. 2004-ben Orr szerepét játszotta Az utolsó kaszinó című kanadai filmben. 2006-ban egy rövid beszédszerepben tűnt fel a Mutáns Színház szervezőjeként az X-Men: Az ellenállás vége című filmben, és egy vámpírgyilkost játszott a The Last Sect című horrorfilmben. 2007-ben Richings sofőrt játszotta a Shoot 'Em Up című filmben, egy szétszórt és öregedő punk rockert a The Third Eye-ban, Dr. Heker transzvesztita pszichológust a The Tracey Fragments-ben, és számos kisebb szerepet játszott más filmekben, köztük a Skinwalkers-ben és a Saw IV-ben. Szerepelt a 2008-as The Timekeeper című filmben. Richings továbbra is aktív rövidfilmekben és televíziós sorozatokban, főleg Kanadában. 2008-ban Dora-díjra jelölték a The Palace of the End című filmben nyújtott alakításáért. 2014-ben szerepelt az Ejecta című sci-fi filmben. 2015-ben szerepelt The Witch  című horrorfilmben és a Reign című drámafilmben.









Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...