2023. május 8., hétfő

Chantelle Barry ausztrál zenész és színésznő.

Chantelle Barry (Perth, 18. március 1980. –) ausztrál zenész és színésznő.

1999-ben Barry részt vett a Popstars tehetségkutató ausztrál változatának első szériájában, ahol több mint 2,500 reménységgel versenyzett, akik országszerte meghallgatásokon jelentek meg, amelyek mind ének-, mind tánctapasztalatot igényeltek. Egy sor kieséses kör után Barry, Belinda Chapple, Sophie Monk, Sally Polihronas és Katie Underwood egy csapatot alkottak, és Sydney-ben összeköltöztek, hogy debütáló kislemezükön, a "Poison"-on dolgozzanak.

Néhány hét múlva azonban Barry-t felkérték, hogy mondjon le a születőben lévő, még mindig meg nem nevezett lánycsoportból, miután pénzt lopott Sophie Monktól, de távozásának okát akkor nem hozták nyilvánosságra. Távozásának körülményeit először 2006-ban erősítette meg a Where Are They Now? című tévéműsorban, majd későbbi interjúkban részletesebben is kifejtette az esetet. Barry azt állította, hogy Monk heti 100 dolláros pénzjuttatását a szobájában hagyta egy borítékban amit zsebretett azzal a szándékkal, hogy visszaadja neki, de elfelejtette, ezért eltávolították a csoportból. Ezt követően 1000 dollárt fizettek neki, és szólólemez-szerződést ajánlottak neki, hogy hagyja el a csapatot, és hallgasson az ügyről, ami széles körű spekulációkhoz vezetett a kirúgásával kapcsolatban. Az esetet fiatalságára és naivitására fogta, és utána évekig tehernek érezte magát. Helyét Tiffani Wood vette át a későbbi Bardot felállásban. Polihronas később azt állította, hogy Barry-t "kihasználta" a sorozat, és "gazembernek" állították be. 

Miután elhagyta Ausztráliát, Barry harmadik lett az Év dala dalszerző versenyen, és negyeddöntőig jutott a Music Nation online zenei versenyen. 

2009 augusztusában hivatalosan is kiadta debütáló szólóalbumát Simple Things címmel az Egyesült Államokban, amelyet 2012-ben a Songbird, 2018-ban pedig a Lovers Gonna Love követett.

2020-ban Barry felvette a "Poison" saját verzióját. 

Számos független filmben és kisebb szerepekben szerepelt a Water Rats, a General Hospital, az Entourage, az How I Met Your Mother, a The Paul Reiser Show és az NCIS televíziós sorozatokban. 2008-ban visszatérő szerepet játszott Nina szerepében, aki Naomi Clark barátja volt a 90210 című televíziós sorozatban.

2016-ban Tri karakterét játszotta a Miss 2059 websorozatban. 2018-ban a Valiant Comics karakterét, Rokut játszotta, a Ninjak vs. the Valiant Universe élőszereplős minisorozatában.

Szinkronszínészként is dolgozik. 2016-ban Ava Thorne-t szinkronizálta az Edge of Nowhere című Oculus Rift videojátékban, és a 2018-as Disjoint című Netflix-sorozat egyik epizódjában a "Narrátor" hangjaként szerepelt. Barry további szinkronhangokat is készített a Mad Max, az Agents of Mayhem, a Marvel's Spider-Man, a Days Gone videojátékokban, és Chloe karakterének hangját adta a Metal Gear Survive-ban.

2019-ben Baphomet hangját adta a DC Universe Doom Patrol című internetes televíziós sorozatában, és Sheila hangját adta a Spyro Reignited Trilogy-ban. Ő szinkronizálta Ghost karakterét a 2020-as Iron Man VR-ben, Shaelt pedig a 2021-es Horizon Forbidden Westben.

2018-ban hozzáment Scott Whyte amerikai színészhez. 2002 óta Los Angelesben él.















Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...