2022. június 13., hétfő

Crystal Reed amerikai színésznő.

Crystal Reed (Roseville, Michigan, 1985. február 6. –) amerikai színésznő. Legismertebb szerepe Allison Argent a Teen Wolf – Farkasbőrben című televíziós sorozatban.

Reed Detroit közelében, a Michigan állami Roseville-ben született és nevelkedett. Már nagyon fiatalon táncolni tanult, majd a helyi színházban is tevékenykedett. Miután a detroiti Wayne State Universityn képzőművészeti alapképzésben vett részt, Chicagóba költözött, ahol helyi előadásokban szerepelt. 2008-ban Los Angelesbe költözött.

Reed első szerepeit 2010-ben vendégszereplőként játszotta a CSI: A helyszínelők, az RJ Berger – Hard kor, a Született detektívek és a CSI: New York-i helyszínelők című tévésorozatokban; ezeknek egy-egy epizódjában szerepelt. Szintén 2010-ben főszereplőként tűnt fel a Skyline című sci-fi filmben, amely egy földönkívüli-invázióról szól.

2011-től az egyik főszereplőt, a vérfarkasvadász családból származó Allison Argentet alakítja a Teen Wolf – Farkasbőrben című tévésorozatban. 2011-ben egy kisebb szerepet játszott az Őrült, dilis, szerelem (Crazy, Stupid, Love.) című romantikus vígjátékban – ebben Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore és Emma Stone alakították a főszereplőket –, illetve a Haláli testcsere (Drop Dead Diva) című tévésorozatban is megjelent vendégszereplőként. 

Filmjei között szerepel a Skyline című sci-fi Donald Faison és Eric Balfour mellett, valamint a Őrült, dilis, szerelem című romantikus filmvígjáték Ryan Gosling, Emma Stone, Steve Carell és Julianne Moore oldalán.

Szerepelt a Ghostland című horrorban, amelyet Pascal Laugier francia filmrendező írt és rendezett. A filmet először Franciaországban mutatták be 2018. március 14-én.

2017. július 22-én Reed szerepet kapott a Fox televíziós sorozat Gotham negyedik évadában, mint Sofia Falcone, Carmine Falcone lánya. A Gotham negyedik évadának premierje 2017. szeptember 21-én volt.

2018. szeptember 6-án arról számoltak be, hogy megkapta a főszerepet a Mocsárlény: A sorozat című televíziós sorozatban. Abby Arcane -t , egy virológus alakított, aki hosszú idő után tér haza szülővárosába, a louisanai Maraisba. A városban egy halálos vírus kezdi ugyanis szedni áldozatait, ez után nyomoz Abby. Ahogy azonban halad előre összetalálkozik egy rejtélyes mocsári lénnyel, aki a tragikusan elhunyt tudós, Alec Holland emlékeivel rendelkezik. A sorozat premierje 2019. május 31-én volt.


































Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...