2022. február 28., hétfő

Kimberly McArthur amerikai színésznő.

Kimberly Ann McArthur (más néven Kim McArthur; Fort Worth, Texas, 1962. szeptember 16. - ) amerikai színésznő. Leginkább Kelly Capwell Conrad szerepéről ismert a California Clan című televíziós sorozatban. 

Három testvére van ő a legfiatalabb. Miután szüleik elváltak, a gyerekeket az anyjuk egyedül nevelte. Egy ideig táncot , éneket és drámát tanult egy egyetemen szülővárosában, Fort Worthben, de végül Los Angelesbe költözött.

Karrierje 1982-ben kezdődött, amikor a Playboy januári hónap lányának választották. Ennek eredményeként az 1980-as években rendszeresen dolgozott a magazinnál, 1982 és 1984 között háromszor is a címlapra került, a Playboy különféle speciális kiadásaiban is megcsodálhatták, és feltűnt az első Playboy -videóprodukciókban, köztük a Playmate Review (1983) és a Girls of Rock & Roll (1985) klippben, amelyben a Maybe Tonight című dalt adta elő.

Ezekben az években több játékfilmben és televíziós produkcióban is szerepelt. Garry Marshall rendezői debütálása, a Young Doctors in Love 1982-ben egyben filmes debütálása is volt. Az 1983-as Easy Money című vígjátékban egy újabb kis szereplés következett, amely elsősorban a lány testi varázsát hangsúlyozta. Nagyobb szerepe volt azonban a B-filmekben, a Malibu Expressz (1985) krimiben és a Slumber Party Massacre (1987) horrorfilmben. Néhány reklámot is rendezett, és szerepelt az A Cowboy's Dream című Mel Tillis 1983-as videoklipjében. 

1988-ban, Robin Wright távozása után sikerült megszereznie Kelly Capwell Conrad szerepét az NBC - California Clan című szappanoperában. 76 epizód után azonban 1989-ben nem hosszabbították meg szerződését, és amikor 1990-ben a The Bakery, egy új televíziós sorozat pilotja is megbukott, McArthur végül visszavonult a filmezéstől és a televíziózástól.

























Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...