2022. január 18., kedd

Emily Browning ausztrál színésznő.

Emily Jane Browning (Melbourne, 1988. december 7.–) ausztrál filmszínésznő, énekes és divatmodell. 

Melbourne-ben született, Andrew és Shelley Browning lányaként. Két öccse van, Nicholas és Matthew. Emilyt mindig is érdekelte a művészet, különösen az angol irodalom, a fényképezés és a divatos kialakítású kedvenc tantárgyak. 2006 novemberében vett egy kis szünetet, hogy kiteljesítse tanulmányait az Eltham középiskolában.

Korai filmszerepei A szellemhajó és A törvényen kívül, ő nyerte a legjobb női főszerepért 2005-ben a Nemzetközi AFI-díjat. 2004-ben egy árva szerepét játssza Violet Baudelaire névvel, A balszerencse áradása című filmben. 2009-ben ő volt a főszereplő egy horrorfilmben, melynek címe Hívatlan vendég, továbbá az Álomháború című kaland-akcióban, valamint az Alvó szépség című drámában is szerepelt.

Browning hosszú kapcsolatban állt egy viszonylag ismeretlen Modellel és zenésszel, Max Turnerrel. 2011-ben belépett életébe egy színész, Max Irons. Állítólag Browning szakított Irons-al 2012 nyarán. Browning közeli barátja egy ausztrál filmes, Guy Franklin.




























Forrás: wikipédia, listal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...