2022. január 29., szombat

Barbara Bach amerikai színésznő az 1970-es években.

Barbara Bach (születési neve: Barbara Goldbach) (New York, 1947. augusztus 27. –) amerikai színésznő és modell. 

Édesanyja Marjorie, édesapja Howard I. Goldbach, rendőr. A Dominican Commercial High School-ban érettségizett. Egy év múlva pedig Bach-ra változtatta nevét és a modell-, később pedig a színészi pályán kezdett el mozogni.

Filmes karrierjét 1968-ban kezdte az Odüsszeia című sorozat hat epizódjában, Nausicaa szerepében. Az 1970-es évek első felében olyan alkotásokban csillogtatta meg tudását, mint a Mio padre Monsignore, a La tarantola dal ventre nero, a Paolo il caldo, Az utca törvénye és az Il lupo dei mari.

1977-ben Anya Amasovaként láthattuk A kém, aki szeretett engemben. Egy év múlva a Navarone ágyúi 2 – Az új különítmény Maritza-ja volt. 1979-ben Lady Agatha-t alakította a L'umanoide-ben. 1980-ban közreműködött az Up the Academy-ben és a The Unseen-ben, majd egy év múlva a Barlangemberben. 1983-ban Vanessa Valerian bőrébe bújt a Princess Daisy-ben.

Utoljára a To the North of Katmandu-ban jelent meg, majd nem sokkal ezután hivatalosan is visszavonult.

Barbara Bach első férje Augusto Gregorini volt. A színésznő az olasz üzletemberrel 1966-ban, egy repülőút során ismerkedett meg. Két évvel később összeházasodtak, és két gyermekük született – Francesca Gregorini (1968) és Gianni Gregorini (1972) – majd 1975-ben elváltak.

Ezt követően a modell visszaköltözött az Amerikai Egyesült Államokba, ahol 1980-ban a Barlangember forgatásán találkozott Ringo Starr-ral. A Beatles egykori zenésze 1981. április 27-én vette feleségül Barabarát.




































Forrás: wikipédia, vintag.es 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jonathan Katz amerikai humorista és színész.

Jonathan Paul Katz (New York, 1946. december 1. –) amerikai humorista, színész és szinkronszínész. A Dr. Katz, Professional Therapist című a...